На березі філліпінскої провінції Долина Компостела був знайдений мертвий кит. У шлунку ссавця було виявлено гігантську кількість пластику. Про це повідомляє D'Bone Collector Museum в Facebook.

Імовірно, кит загинув у муках від отруєння сміттям, адже у нього в шлунку було виявлено 40 кг пластику, що наочно демонструє, як людство, задовольняючи власні потреби, знищує світ навколо.

Пластик, що проковтнула тварина, перешкоджав потраплянню їжі в шлунок і її перетравлюванню, кажуть вчені.

«Я не був готовий до такої кількості пластику», сказав засновник і президент музею D'Bone Collector" Даррел Блетчлі телекомпанії CNN. «Його було так багато, що пластик уже став кальцифікуватись».

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

В його шлунку було 16 мішків з-під рису, і «безліч пакетів для покупок». За словами Блетчлі, кіт помер від зневоднення і голоду, будучи не в змозі отримувати достатню кількість води з їжі.

Використання одноразового пластику - велика проблема для країн Азії. 60 % пластиковых відходів, які потрапляють в океани, походять з Китаю, Індонезії, Філіппін, В'єтнаму і Таїланду, згідно зі звітом 2015 року, проведеного екологічною організацією Ocean Conservancy і Центром бізнесу та навколишнього середовища McKinsey. І Філіппіни займають друге місце після Китаю в кількості викинутих в океан пластикових відходів.

Уряд Великобританії опублікувала звіт, в якому сказано, що рівень пластику в океані може потроїтися за десять років, якщо не будуть вжиті кардинальні заходи.

Кит, що був знайдений - це пород "Клюворил" або ж "Клюворил Кюв'є" - ці ссавці є середніми за розміром. досягаючи в довжину 6-7 метрів і маючи вагу до 3 тонн.

Нагадаємо, що лютий циклон стер з лиця Землі ціле місто.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що паралізована коза навчилася ходити по-людськи.

Також, Знай.ua писав, що любителі фаст-фуду більше схильні до депресії.