Американський авіабудівник виконав закрите викатування пасажирського літака Boeing 777X, який позиціонує, як «найбільший і найекономічніший дводвигуновий авіалайнер у світі». Презентація була проведена в місті Еверетті, штат Вашингтон, про що стало відомо з повідомлення Naked Science.

Згідно з даними авіавиробника, довжина нового літака становить 77 м, а розмах крил - 72 м. Лайнер не є повністю новою розробкою: в якості бази взяли широкофюзеляжний пасажирський літак для авіаліній великої протяжності Boeing 777.

Boeing 777X

Але разом з тим, у 777X є як мінімум одна істотна відмінність - літак оснастили найбільшими в світі авіаційними двигунами GE9X. Ще однією важливою особливістю стало нове крило з композитних матеріалів. На літак роблять велику ставку – його завданням є зміцнення позицій Boeing, які похитнулися на світовому ринку.

Варто нагадати, що Boeing планує випустити оновлене програмне забезпечення для літака 737 MAX на протязі 7–10 днів. За п'ять місяців літаки цього типу двічі зазнавали краху, падаючи під час зльоту з аеропортів Джакарти (Індонезія) і Аддіс-Абеба (Ефіопія). Остання катастрофа сталася 10 березня, після чого практично всі країни світу ввели заборону на польоти цих літаків у своєму повітряному просторі.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Boeing 777X

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в "Міжнародних авіалініях України" підтвердили інформацію про придбання літаків Boeing 737 Max 8, незважаючи на нещодавню катастрофу в Ефіопії. При цьому в компанії уточнили, що судна допустять до перельотів лише після перевірки для підтвердження того, що вони відповідають усім вимогам безпеки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Швеції в пасажирського чотиримоторного літака прямо під час польоту загорівся двигун. Незважаючи на це пілот не розгубився, продовжив політ і успішно приземлив судно в аеропорту.

Також "Знай.uа" писав, що фахівці французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації розшифрували дані бортового мовного самописця Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що розбився в Ефіопії.