У четвер, 14 березня, стало відомо, що у Нью-Йорку застрелили голову одного з п'яти найбільших мафіозних кланів Френка Калі на прізвисько Френкі Бой. Наголошується, що це перше замовне вбивство боса італійської мафії з 1985 року.

52-річний Френк Калі був ватажком клану Гамбіно. Як повідомляє BBC, у нього вистрілили шість разів біля його будинку в районі Стейтен-Айленд. За словами свідків, вбивця також переїхав Калі на автомобілі. Чоловікові вдалося втекти з місця злочину. Зараз йде розслідування, розповіли в поліції.

Варто уточнити, що Френкі Бой очолив клан Гамбіно у 2015 році, замінивши у цій ролі Домініко Чефалу. У нього була одна судимість за рекет у складі організованої групи. За цим звинуваченням він відсидів у в'язниці 16 місяців.

Мафіозним кланам Нью-Йорка присвячено безліч фільмів і книг. Зокрема, вони були прототипами сімей у романі Марію Пьюзо "Хрещений батько". Будинок застреленого боса знаходиться в престижному мікрорайоні Тодт Хілл, де, як вважається, живуть мафіозі. У цьому районі за сценарієм фільму "Хрещений батько" жила сім'я Корлеоне.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Італійську" мафію в Нью-Йорку контролюють п'ять кланів - Бонанно, Гамбіно, Дженовезе, Коломбо і Луккезе. Є думка, що Гамбіно є наймогутнішим з п'яти італійських кланів.

Френк Калі

Вперше клан Гамбіно посів першість ще в 1930 році за підсумками так званої "Кастелламмарської війни за контроль над італоамериканською мафією. До сьогоднішнього інциденту Гамбіно управляли по всім Сполученим Штатам.

Особливе місце в історії сім'ї Гамбіно займає Джон Готті, який очолював клан з середини 1980-х до початку 1990-х років. Готті, який тривалий час уникав кримінального переслідування, називали "тефлоновий дон". У 1992 році його засудили до довічного ув'язнення. Авторитетний мафіозі помер у в'язниці в 2002 році.

Минулого тижня у в'язниці Нью-Йорка помер Кармайн Персіко - 85-річний гангстер і бос кримінальної сім'ї Коломбо. Він провів 33 роки у в'язниці, відбуваючи 1З9-річний термін.

Нагадаємо, що депутати розглянули питання безпосереднього зв'язку представників керівництва міста з тіньовими схемами КК "Київавтодор".

Як повідомляв портал Знай.uа, у 1920-х роках на вулицях Чикаго два мафіозних боса билися за контроль над незаконними азартними іграми, проституцією і бутлегерською індустрією.

Також портал Знай.uа писав, як легендарна банда злочинниць змусила тремтіти весь Лондон.