16-річну школярку Грету Турнберг висунули на престижну Нобелівську премію світу, про що повідомляє видання Aftonbladet.

Юна шведка отримала всесвітню популярність після того, як у серпні минулого року приступила до свого одиночного шкільного страйку в Стокгольмі. В ході його проведення вона звернулася до політиків і закликала їх звернути увагу на проблему зміни клімату, а також зажадала від світової влади дотримання Паризького договору по скороченню шкідливих викидів.

Грета Турнберг

Акція Грети надихнула підлітків по всьому світу, і вони взялися за боротьбу з екологічними проблемами. Примітно, що в Бельгії подібні шкільні акції переросли в масштабні страйки і 12-тисячний мітинг юних захисників природи перед офіційними структурами Європейського Союзу.

Варто відзначити, що за висунення на одну з найпрестижніших премій на планеті Грета повинна бути вдячна скандинавським політикам Йенсу Холму, Хакану Свеннелінгу, Фредді Андре Овстегару, Моне Фагерос і Ларсу Халтбрекену.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Грета Турнберг

Дівчинка сказала у своєму коментарі: "Дуже почесно і приємно бути номінованою на таку важливу премію. Це неймовірно і трохи дивно". У поточному році на Нобелівську премію миру номінований 301 чоловік.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Арізоні одна з відвідувачок зоопарку залізла у клітку до ягуара, щоб зробити з ним селфи. Її крики про допомогу почув персонал, який і дістав жінку з пащі хижака. На відео, опублікованому в мережі, можна побачити наслідки нерозумного вчинку у вигляді рваних ран на руці і сильної кровотечі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": б'юті-блогер з Техасу Маршала Перкінс була практично нікому не відома до тих пір, поки не провела ніч у в'язниці. Після того, як дівчина побувала в поліцейській дільниці, вона відразу ж стала дуже популярною.

Також "Знай.uа" писав, що в одній із російських шкіл учні провели на 8 березня дивну акцію, про яку розповіла мати однієї з учениць: "У доньки в школі вчора п'яті-шості класи оголосили акцію "без баб". Один лідер збирав підписи на щось пов'язане з акцією. Дочка каже, спочатку вони розклеювали листівки, потім деякі перейшли на агресію, штовхали дівчат, які проходили повз, в тому числі мою восьмикласницю!".