Сенсаційне відкриття зробили вчені, дослідивши за допомогою радарів печеру, що послужила останнім притулком Ісуса Христа. Те, що вони побачили, привело їх в глибокий шок. По-перше, плита, на якій лежало тіло Ісуса залишилася повністю збереженою.

Дослідники встановили точні характеристики гробниці Христа, повідомляють західні ЗМІ. Вона безпосередньо з'єднується з розташованої під плитою гірською породою. Висота місця поховання Ісуса – близько 1,8 метра.

Також вченим вдалося з'ясувати, що за плитою, яка приховує печеру поховання, знаходиться ще одна. По центру цієї плити - невелика тріщина і сліди хреста. Незважаючи на те, що вона повинна була давно зруйнуватися разом з печерою, плита залишилася в прекрасному стані. По даних археологів, саме на цій плиті лежало тіло самого Cпасителя.

В IV столітті нашої ери над місцем поховання була встановлена Кувуклія – невелика каплиця, яка приховує Гроб Господній. "Зруйновану" печеру заміняло приміщення всередині святилища. Але тепер з допомогою радарів археологи встановили, що за Кувуклією ховалися незаймані вапнякові стіни.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Я не можу повірити, що це справжня плита. Перед нами ще багато роботи", – заявив археолог Фредрік Хиберт. "Те, що ми виявили, – дивно!" – додав він.

Що стосується сходження Благодатного вогню, то у науковців свої ідеї на цей рахунок. "цілком імовірно, появи Вогню передує електричний розряд, і ми, вимірюючи електромагнітний спектр в храмі, намагалися його зловити.", - розповідають археологи.

Нагадаємо, Великий піст-2019: коли починається і як правильно дотримуватися.

Також нагадаємо: битва за скарби скіфів. Україна схлестнется у амстердамському суді за свої історико-культурні цінності.

Раніше ми писали: жінка, яка копала могилу, виявила скриню з скарбами.