У Франції "жовті жилети" продовжують протести. Учасники акції планують організувати сидячий протест на Марсовому полі в Парижі. Вони також заблокували Єнський міст поблизу Ейфелевої вежі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У суботу, 9 березня розпочалася 17-а хвиля демонстрацій у Франції. Відомо, що "жовті жилети" готуються до головного національного дня дій - 16 березня. Саме до цього дня буде завершено загальнонаціональні дебати, ініціатором яких виступив президент країни Еммануель Макрон.

Маніфестації плануються в Ліоні, Безансоні, Страсбурзі, Ліллі, Бордо, Монпельє, Авіньйоні та ряді інших французьких міст. У Парижі хода "жовтих жилетів" розпочалася близько 14:30. Це на годину пізніше заявленого раніше часу початку акції протесту.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

За даними поліції, щонайменше 7 людей вже заарештовано. Причиною затримання стало те, що вони намагалися проникнути на інші вулиці століці Франції.

Зазначається також, що активісти руху "жовтих жилетів" перекрили Єнський міст на знак протесту через невиконання положень Паризької угоди про клімат. Дві групи демонстрантів сіли на асфальт на в'їздах на міст.

У Франції вже кілька місяців тривають протести. Масові акції почалися через різке підвищення цін на паливо. Пізніше протестувати вийшли французькі школярі і студенти.

Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 - тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення м'яких вимог для вступу в університети.

Нагадаємо, що "жовті жилети" окупували найвідомішу пам'ятку Франції: поліція готується до атаки.

Як повідомляв "Знай.ua", німецький військовий влаштував мітинг під посольством РФ: може, хоч так дійде.

Також "Знай.ua" писав, що кияни масово повстали проти Кличка, на Хрещатику бунт: "Поверни вкрадені гроші!"