Міністерство закордонних справ Франції отримало солідний штраф в 450 тисяч євро в результаті невиконання "жіночих" квот у 2017 році. При розподілі посад послів керівництво дипломатичного відомства не вжило належних дій за законом для врегулювання кількості призначень, про що повідомляє Le Monde.

МЗС Франції

У минулому році лише 29% відповідальних посад у структурі МЗС займали жінки. Трохи пізніше ситуація була виправлена, і частка жінок серед керівництва дипломатичних установ Франції досягла рівня в 40%. Однак це не дозволило міністерству уникнути покарання з боку уряду країни.

Варто відзначити, що МЗС не єдина урядова структура, яка опинилася в подібній ситуації. Наприклад, французьке Міністерство фінансів отримало штраф у розмірі 1,71 мільйона євро.

МЗС Франції

Популярні новини зараз

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністерство соціальної політики України готує жорстку реформу процесу виплат державної допомоги. На даний момент відомо, що в першу чергу зміни торкнуться принципу призначення матеріальної допомоги. Згідно з наданою інформацією, на даний момент державну допомогу оформляють у відповідності з соціальним статусом людини або його сім'ї, то незабаром все буде вимірюватися рівнем доходів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": глава українського МЗС Павло Клімкін переконаний, що Росія і Білорусь походять від України, яка є прямою послідовницею Київської Русі: "Україна-Русь не тільки отримала привілеї від християнства, але і багато дали Церкви Христа, Європі і всьому світу. Після хрещення в Києві християнство почало поширюватися на інші східнослов'янські племена на північ і схід від Київської Русі, де кілька століть тому виникли сучасна Білорусь і Росія. В результаті християнська релігія поширилася на величезній території від Карпат до Камчатки".

Також "Знай.uа" писав, що навчання в українських ВУЗах може істотно подорожчати. Згідно з попередніми підрахунками, держава платить за навчання бюджетників більше, ніж платять контрактники, що держава планує зрівняти.