У Чехії помер чоловік, який утримував у себе вдома левів. Його знайшли мертвим у клітці одного з хикажаків.

Про це повідомляє ВВС.

33-річний житель Чехії Міхал Прасек незаконно вирощував у себе на задньому дворі двох левів. Він придбав одного лева у 2016 році, а минулого року купив також левицю для того, щоб розводити хижаків. Місцеві жителі виражали своє занепокоєння "дикими" сусідами.

Раніше Прасек звертався за дозволом до влади для того, щоб створити ферму з вирощування левів. Однак йому не дозволили це зробити і оштрафували за порушення законодавства країни. Після цього Прасек відмовився впускати будь-кого на територію, яка йому належала.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Батько чоловіка знайшов тіло сина в клітці лева. За його словами, вона була замкнена зсередини. Батько викликав поліцію. Після приїзду вона застрелила хижаків.

Представник поліції повідомив місцевим ЗМІ, що такі дії були "абсолютно необхідними для того, щоб вони дісталися до чоловіка".

"Сьогоднішній інцидент, можливо, нарешті, допоможе вирішити цю довгострокову проблему", - сказав мер містечка, в якому стався інцидент, Томаш Кокурек.

Варто зазначити, що не дивлячись на регулярні відстріли і облави кількість вовків на Харківщині за останній рік зросла з 291 до 374 особин Такі дані оприлюднила таксація обласного управління лісового та мисливського господарства.

Біда в тому, що вовки є природними носіями збудника небезпечної хвороби - сказу. А хвора тварина може зайти в село і нападати без розбору на людей і тварин. Подібні випадки на Херсонщині трапляються щороку.

Нагадаємо, що вчені дізналися, де акули полюбляють нападати на людей. За останні півстоліття помітно зросла частота нападів акул на людину. При чому, останні роки атаку морських хижаків стали фіксувати у тих куточках Землі, де їх раніше не зустрічали і де місцеві жителі не мають досвіду взаємодії з ними.

Також "Знай.uа" писав, що пума не на того напала: чоловік задушив дикого хижака голими руками.