Російську Федерацію звинуватили у втручанні у парламентські вибори, які сьогодні, 24 лютого, проходять в країні.

Звинувачення прозвучало з вуст спікера парламенту Молдови Андріана Канду, передають росЗМІ.

Адріан Канду

Канду заявив, що Росія намагається вплинути на результат виборів у парламент Молдови використавши в якості інструментів амністію для мігрантів і зняття таможных мит.

На одному з виборчих дільниць спікер повідомив журналістам наступне:

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"Російська Федерація використала багато інструментів для того, щоб вплинути на виборчу кампанію в Молдові. Це й амністія для мігрантів, і зняття мит на молдавську продукцію, тощо".

Варто відзначити, що Росія заперечує звинувачення у спробах вплинути на вибори в різних країнах.

Адріан Канду

Нагадаємо, що постпред Росії при ООН Василь Небензя під час засідання Генеральної асамблеї ООН видав обурливу і самовпевнену заяву про те, що Крим – це Росія і питання закрито назавжди. Також він заявив, що окупація Росією Донецької та Луганської областей - це міф.

Небензя наговорив багато чого, що не налазить на голову жодній розсудливій людині. Наприклад, він придумав якихось «українських націоналістів, які на мітингах цитують Гітлера».

Війну в Україні Небензя назвав цивільною, заперечуючи збройне втручання з боку Росії. Відомо, що з початку відкритої російської агресії проти України, яка почалася п'ять років тому на Донбасі, загинули майже три тисячі українських військовослужбовців.

Він повторив тези російської пропаганди про "легітимного" президента Януковича. Про Крим я навіть говорити не буду. Крим – це Росія. Це питання закрито назавжди самими кримчанами,– підкреслив представник РФ.

Як писав раніше Знай.uа, Росія заявляє про своє бачення розв'язки на Донбасі, яка за всіма пунктами розходиться з українською.

Також Знай.uа писав про те, що в рамках Мінських угод так звані "Донецька і Луганська народні республіки" вважаються нелегітимними.