У колишнього програміста Пола Ле Ру незвичайний і вражаючий послужний список: торгівля наркотиками, хімікатами, золотом і навіть зброєю.

Сорокашестирічний Ру вважається одним з найбільш успішних і небезпечних кіберзлочинців нашого часу, повідомляє The Sun.

Використовуючи колишніх американських солдатів в якості "шісток", він займався відмиванням золота через Гану, контрабандою метамфетаміну з Північної Кореї і підкупом сомалійських піратів.

Злочинні угоди приносили йому близько 250 мільйонів доларів в рік. При цьому Ру був турботливим батьком: виховував 11 дітей, які проживають в різних країнах.

Пол Ле Ру в десять років

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Майбутній кримінальний геній народився в 1972 році в Зімбабве. Після пологового будинку він був відправлений в дитбудинок.

Шкільні друзі відгукувалися про нього завжди позитивно. На свій перший комп'ютер хлопчик заробив миттям сусідських автомобілів. У 16 років Пол вперше порушив закон — його заарештували за продаж порнографії.

Минуло майже сорок років. Пол став технічним експертом, випустив програму шифрування під назвою E4M в 1999 році.

Однак компанія, на яку він працював, нажила мільйони на розробленому програмному забезпеченні і звільнила його.

В 2004 році Пол заснував фармацевтичну компанію, яка займалася незаконною торгівлею знеболюючими засобами. На отримані мільйони колишній гік сплів справжню павутину злочинної діяльності.

У той час він жив у крихітній квартирі, їздив на розбитій машині і з усіх сил намагався звести кінці з кінцями заради дружини і дитини.

За допомогою підробленого посвідчення агента Управління по боротьбі з наркотиками, Пол переконав фармацевтів, що вони можуть на законних підставах стверджувати рецепти для онлайнових покупців. І закрутилося.

У дальнейшнем компанія, що базується на Філіппінах, відповідала за поставку половини знеболюючих засобів у США.

Клієнтами фірми стали американські громадяни, які не могли отримати рецепти через медичну страховку, або пацієнти, залежні від болезаспокійливих засобів.

Один із сайтів Пола, де продавалися заборонені ліки

Далі Пол розширив свою сферу діяльності, яка почала включати торгівлю золотом, метамфетаміном і кокаїном.

Ру завербував колишнього солдата, який служив в Іраку і Афганістані, Дейва Сміта. За його допомогою Пол завербував групу найманців (в основному колишніх солдатів) яким платив 10 000 доларів на тиждень.

Злочинний лідер спробував себе в різних сферах: займався купівлею золота на чорному ринку в Гані, ловом тунця, підкупом сомалійських піратів, контрабандою метамфетаміну з Північної Кореї і навіть виробництвом хімічних речовин для відправки в Іран.

Його також звинуватили в злочинній змові, який повинен був скинути уряду Сейшельських Островів.

Пол Ле Ру

Головний задум колишнього гіка полягав у тому, щоб створити універсальну онлайнову платформу, де продавалося абсолютно все: від наркотиків і зброї до послуг найманих вбивць.

Однак в 2011 році у Пола посилилася параноя, він почав підозрювати всіх навколо і всюди бачив ворогів.

Бізнес-операції провалювалися. Він навіть намагався інсценувати власну смерть і купити ракету.

В результаті постраждала зовсім невинна дівчина. Підлогу звинуватив агента нерухомості Кетрін в крадіжці і наказав застрелити її. Пострілом в око.

Незабаром Пол перестав довіряти навіть своїм вірним підлеглим. Він постійно скаржився на головного "постачальника м'язів" Дейва Сміт.

Дейв Сміт

Зрештою Ру заманив Дейва до себе в будинок на березі моря на Філіппінах і стратив його. За свідченнями очевидців, пістолет Пола заклинило, тому він наказав розправитися з колишнім підлеглим своїй охороні, а потім ще раз розстріляв холодне тіло з автомата.

Зрештою, Пола Ле Ру заарештували у 2012 році. Два детектива, що спеціалізуються незаконних фармацевтичних сайтів, вийшли на нелегальну мережу.

Засідку вирішили влаштувати в Колумбії. Агент УБН під вигаданим чином південноамериканського наркобарона Пепе запропонував укласти угоду. Під час їх зустрічі Пол зізнався у виготовленні наркотиків, контрабанди, корупції і навіть натякав на вбивство Дейва.

Його заарештували. Підлогу зізнався у всіх своїх злочинах, проте вже сім років знаходиться під вартою без осуду.

Замальовка судового засідання, де обговорювали злочину Пола Ле Ру

В очікуванні суду злочинний геній пропонував владі стати державним свідком і повалити наркобаронів, злочинців і найманців, які перебували на його рахунку.

Як вважають деякі експерти, Пола повинні засудити до десяти років через кілька місяців. Однак з урахуванням того, скільки він вже відсидів, через три роки глава великої мережі незаконної онлайн-торгівлі швидше за все буде на волі.

Нагадаємо, про криваву аферу, яка поклала кінець мафіозних воєн.

Як повідомляв Знай.uа, мафія оголосила полювання на поліцейського пса.

Також Знай.uа писав, що таке мафія і звідки вона взялася.