Європейський Союз вже давно розглядає можливість надати Україні доступ в світову систему протиракетної оборони. З ідеєю виступив кандидат на посаду глави Єврокомісії Манфред Вебер. Він упевнений, що після виходу Росії з Договору про ракети малої і середньої дальності новий оборонний союз зможе захистити Україну.

Манфред Вебер, кандидат на посаду глави Єврокомісії

Насправді, радіти забезпеченню зарано, тому це дуже дорого, арсенали протиракетної оборони обійдуться в мільярди євро, потрібно ще оновлення ракетного арсеналу, будівництво необхідної інфраструктури, а також укладення нових договорів. У травні 2019 року в ЄС пройдуть вибори до Єврокомісії.

Ракетне озброєння

"Якби ми, з французького та німецького боку, запропонували б друзям у Польщі, Латвії та України те саме, тільки уявіть, ми могли б разом створити протиракетну оборону для ЄС", — заявив Вебер.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Ракетне озброєння

Ракетне озброєння

Він впевнений, що рішення стосується ядерної загрози, котра виникла через "непорозуміння" між США та Росією, а нова ініціатива суттєво посилить безпеку та допоможе налагодити діалог між країнами. Крім того, на тлі конфлікту України і Росії багато держав — найперше Польща і країни Балтії — побоюються вторгнення Росії.

Ракетне озброєння

Ракетне озброєння

Після заяви Вебера світ активно почав обговорювати його ідею під час Мюнхенської конференції. Американці й справді вже давно планують розмістити цілу низку ракетних комплексів у Європі. Офіційно — для захисту від Ірану, неофіційно — для захисту від Росії.

Ракетне озброєння

В рамках співпраці з США свою згоду на розміщення комплексу ПРО дали Румунія, Польща і Чехія.

Ракетне озброєння

Ракетне озброєння

Окремі переговори ведуться і з країнами Балтії. Втім, заяву Манфреда Вебера про розміщення системи ПРО в Україні можна розглядати лише в контексті створення так званої Єдиної європейської армії.

Дивіться: Випробування нових ракет для Повітряних сил України від "Укроборонпрому"

Дивіться: Американська зброя для української армії

Нагадаємо, НАТО запускає масштабну підтримку України. Як повідомляв "Знай.ua", українка втекла до Норвегії і показала гірку правду про земляків. Також "Знай.ua" писав, що ще одна країна Європи відкрила двері для українців.