Корейські лікарі дістали з шлунка чоловіка колекцію каменів, кришок від пляшок і монет загальною вагою близько 2 кілограм

В одну з клінік на кордоні з Північною Кореєю звернувся пацієнт у віці 54 років, який поскаржився на біль у животі, повідомляє Daily Mail.

Лікарі оглянули чоловіка і виявили здуття в районі живота. Сканування показало величезне скупчення об'єктів, яки "забили весь шлунок" південнокорейського пацієнта.

Знімок тіла корейського пацієнта

Чоловік зізнався, що він часто ковтав монети і гальку, коли відчував тривогу, щоб заспокоїти себе. За словами лікарів, пацієнт страждає від розумового розладу.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Хірурги спочатку спробували видалити предмети за допомогою методу гастроскопії, коли в організм людини через стравохід проводиться тонка трубка. Однак метод не спрацював.

Тоді на наступний день бригада хірургів провела почергове видалення сторонніх тіл з допомогою різних хірургічних втручань. Витягнуті сторонні тіла включали гальку, монети і кришки пляшок.

Витягнуті предмети

Чоловіка виписали з лікарні Ільсан Пайк при Університеті Інджі після дев'ятиденного перебування на стаціонарі.

Неясно, як довго сторонні тіла знаходилися всередині організму. Лікарі заявили, що чоловік тривалий час страждав від дивної звички.

Провідний хірург і лікар Чхве заявив, що вживання сторонніх тіл найчастіше зустрічається у дітей, оскільки вони випадково проковтують предмети або під час гри.

Однак дорослі люди найчастіше проковтують курячі та рибні кістки, рідше сторонні предмети.

В даному випадку, незважаючи на те, що пацієнт не скаржився на блювоту, скупчення гальки і монет у животі спровокувало болі в животі.

Камені в шлунку пацієнта

Нагадаємо, невеликі круглі батарейки, часто зустрічаються в іграшках і пультах дистанційного управління, можуть викликати хімічні опіки при попаданні в ніс або рот.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також портал "Знай.uа" писав, що хімічні речовини, що містяться в парфумерії і лосьйонах для тіла, прискорюють статеве дозрівання дівчаток.