Міністри оборони Франції та Німеччини Флоранс Парлі і Урсула фон дер Ляйен підписали контракт на проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення винищувача шостого покоління.

Про це повідомляє Defense News.

Наразі вже відомо, що договір буде укладено між величезним європейським концерном Airbus і французькою Dassault Aviation. Вартість дворічного контракту оцінюється від 65 до 74 мільйонів євро.

Експерти відзначають, що літаки проекту FCAS до 2040 року замінять застарілі французькі винищувачі четвертого покоління Rafale і німецькі Eurofighter Typhoon.

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Верховна Рада зобов'язала уряд, президента і себе вести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору.

За зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на повноцінне членство в ЄС і НАТО, які оформлені у вигляді законопроекту під номером 9037, проголосували 334 депутати з мінімально необхідних 300.

"Зараз в Кремлі уважно стежать за подіями в українському парламенті. Не дочекаєтеся!" - сказав, виступаючи перед голосуванням, президент Петро Порошенко.

Це означає, що повноваження Ради, Кабміну і президента доповнюються реалізацією стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО: такі зміни вносяться в статті 85, 102, 116 Основного закону.

П'ятий абзац преамбули доповнено словами про підтвердження "європейської ідентичності українського народу та незворотності європейського та євроатлантичного курсу України".

Також скасовується пункт 14 Перехідних положень Конституції, за яким військові бази на території України можуть використовуватися іноземними військовими формуваннями на умовах оренди. Саме на таких умовах в тимчасово окупованому Криму де-юре розміщується Чорноморський флот РФ.

Як відомо, Військово-політичний союз North Atlantic Treaty Organization, або як ми звикли говорити – НАТО – був створений 69 років тому у Вашингтоні.

З того часу альянс стоїть на сторожі безпеки країн-членів та партнерів, серед яких й Україна. Зокрема, наша держава бере участь у всіх основних поточних миротворчих місіях під проводом альянсу.

Нагадаємо, хто з депутатів голосував проти членства України у НАТО та ЄС.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін труїть Крим смертоносними відходами.

Також "Знай.ua" писав, що сотні путінських військових підхопили паразитів.

Рада закріпила курс на вступ до ЄС і НАТО