Правоохоронці затримали підозрюваних у викраденні українського «авторитета» Юрія Василенка в Москві - основного фігуранта справ про вбивства лідера партії "Оплот" Євгена Жиліна і колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Бандит помер від отриманого під час нападу вогнепального поранення.

Як стало відомо, нападники не особливо ховалися при викраденні Василенко, оскільки стрілянина з самого початку не планувалася. Бандити повинні були доставити його на бесіду, якої він намагався уникнути. Однак Василенко спробував чинити опір, в результаті чого в нього випустили кулю з пістолета ТТ. На місці події знайшли фрагмент кістки, тому очевидно, що травму він отримав серйозну.

За записами камер спостереження, а також по авто, на якому бандити виїхали з чоловіком в багажнику поліцейським вдалося швидко встановити особи нападників, однак вони відразу ж залягли на дно - на їх пошук пішло близько двох тижнів. А у четвер, 31 січня поліцейські за підтримки спецназу в Курську і Москві затримали двох учасників нападу.

Як повідомляють правоохоронці: "На допитах вони валять провину на подільників, які ще не спіймані. Всіляко зменшують свою роль у злочині. Про долю Василенко поки чітко не говорять. За оперативними даними, його немає в живих. Він помер від отриманого поранення. Але тіло поки не знайдено ".

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Зловмисники - члени одного із злочинних угруповань Курської області. Крім того, один з нападників міг брати участь у вбивстві Євгена Жиліна.

Як вважає слідство, саме Василенко організував замах на лідера "Оплоту", однак після цього між ним і угрупованням виникли розбіжності. Вони стосувалися як грошових питань, а також побоювань бандитів, що Василенко під час затримання міг наговорити зайвого.

У поліції висловили думку: "Через те, що Василенко" засвітився "в історіях з вбивствами Вороненкова і Жиліна і його ім'я не раз звучало в ЗМІ, його відсунули від усіх грошових проектів. Перестали залучати до обнальних операцій, доручати виконання кримінальних завдань на Україна і пов'язаних з Україною. з ним перестав спілкуватися "злодій в законі" Володимир Тюрін (Тюрік). Він виявився "на мілині", почалися конфлікти, в тому числі - з "курськими". Василенко став робити неправильні кроки. в результаті за тиждень до інциденту в "Базиліці" його запросили на зустріч, від якої "авторитет" не міг відмовитися. Однак він вирішив її проігнорувати. Тоді за ним прийшли в "Базилік". А далі все закінчилося стріляниною ".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в столиці Росії затримали банду, яка викрадала трупи людей похилого віку з моргу, після чого оформляла на себе їхні рахунки і квартири.

Як повідомляв портал "Знай.ua": на відомого співака і актора напали прямо посеред дня на жвавій вулиці і намагалися задушити.

Також "Знай.ua" писав, що Венесуела незабаром продасть Об'єднаним Арабським Еміратам близько 15 тонн золота.