В 2019 році у Венесуелі рівень інфляції продовжить зростати і може досягти 10 мільйонів відсотків.

Як повідомляє СТРАНА.uа, про це попередили в МВФ.

"Прискорення гіперінфляції з рівня, який в 2018 році був близький до 2 млн відсотків, перейде до рівня, який в 2019 році, якщо я правильно пам'ятаю, повинен бути в районі 10 мільйонів відсотків", - заявив Алехандро Вернер, директор департаменту Західної півкулі Міжнародного валютного фонду.

Венесуела в останні роки переживає гостру кризу, яка супроводжується девальвацією національної валюти і гіперінфляцією. Дані парламентського комітету з фінансів свідчать, що інфляція за підсумками 2018 року склала близько 1,7 мільйона відсотків.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

За ступенем тяжкості ситуація у Венесуелі порівнянна з положенням, в якому Німеччина опинилася після Першої світової війни, - так вважають експерти МВФ. Якщо останні прогнози вірні, то в найближчі п'ять років економіка Венесуели скоротиться ще на 50%, за останні 60 років це самий значний економічний спад у світі.

Нагадаємо, парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором: заблокувати всі рахунки президента

Національна асамблея Венесуели схвалила заяву, згідно з яким Ніколас Мадуро визнається узурпатором, про що повідомляє РБК-Украина, посилаючись на Nacional.

Документ передбачає, що всі дії і рішення виконавчої влади будуть визнані недійсними. Мадуро вступив на посаду президента Венесуели на 2019-2025 роки 10 січня.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" скандальний Мадуро може втратити крісло президента Венесуели: в країні назріває революція

Контрольовані "опозицією" Національні збори Венесуели оголосили нелегітимним другий президентский термін Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє агентство AFP.

Більше того, народні обранці закликали армію підтримати їх рішення і стати на захист демократії.

Також "Знай.uа" писав про те, що лідер опозиції скинув латиноамериканського Януковича з престолу: він був диктатором і тираном

Спікер парламенту Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Про це в середу, 23 січня повідомляє Reuters.