Суд швейцарського кантону Базель-Штадт дав добро на проведення референдуму про наділення шимпанзе базовими правами людини, про що повідомляє видання The Local. Його метою є надання шимпанзе права на фізіологічну і психологічну недоторканність.

Відповідний референдум запропонував центр з прав тварин Sentience Politics, а його метою стало надання шимпанзе права на психологічну і фізіологічну недоторканність. Перш за все, для захисту приматів, які використовуються у фармацевтичній промисловості Швейцарії. Примітно, що над вирішенням даного питання місцеві зоозахисники працюють, починаючи з 2016 року.

На початку цього року ініціатори референдуму зібрали 3000 підписів, які необхідні для проведення голосування.

Як стало відомо, спочатку уряд Базель-Штадт заблокував референдум, пояснивши рішення тим, що він порушує положення швейцарської Конституції про захист тварин. Однак апеляційний суд кантону скасував це рішення і все ж дозволив провести референдум.

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що безліч забобонів і прикмет, які були популярні у наших предків збереглися по теперішній час. Деякі з них пов'язані з миттям посуду і приходом гостей, наприклад, їх бажання помити посуд може обернутися як позитивними, так і негативними наслідками. У випадку, якщо гість часто з'являється в будинку і вирішив помити за собою посуд, то проблем можна не чекати. Людина з добрими помислами, яку знають всі члени сім'ї, не принесе в сім'ю скандали і неприємності.

Як повідомляв портал "Знай.uа": мексиканська модель вирішила висловити протест з приводу терпимості до насильства над жінками, стоячи в черзі на заправку. Для цього вона вийшла з машини і скинула плащ, під яким рівним рахунком нічого не виявилося. Фотограф зробив кілька знімків під сальними поглядами оточуючих чоловіків, які згодом виклав на своїй сторінці в соціальній мережі.

Також "Знай.uа" писав, що дівчина з Нідерландів володіє величезною рідною плямою, яку вона вирішила не виводити, а зробити оригінальною особливістю.