Історія про вбивство хлопчика стала основою для стрічки "Затримання" (Detainment) ірландського режисера Вінсента Лемба, повідомляє "BBC Україна"

Деніс Фергюс - мама Джеймса Балджера, якого вбили у 1993 році, коли йому було всього два рочки.

Джеймс Балджер

Кіноакадемія назвала претендентів на премію “Оскар”: які фільми отримали по 10 номінацій

Фільм показує епізоди, які відбувалися до і після вбивства, а також розмови поліцейських з двома малолітніми злочинцями. Зміст допитів був взятий з офіційних розшифровок їхніх бесід.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

До списку номінантів на цьогорічну премію "Оскар" потрапила 30-хвилинна стрічка в категорії "Кращий ігровий короткометражний фільм".

Влада відібрала у Леонардо Ді Капріо "Оскар": підозри у шахрайстві

"Не можу виразити, яку відразу я відчуваю зараз від того, що цей "так званий" фільм номінували на "Оскар", - написала мати хлопчика у Twitter.

Жінка згадала, що автори стрічки не отримали її дозволу на зйомки, а також примусили родичів померлого хлопчика пережити трагедію ще раз.

"Фільм номінували на "Оскар" навіть попри те, що 90 тисяч людей підписалися під петицією, яка закликала дискваліфікувати його з конкурсу", - обурюється Деніс Фергюс.

Актори, що зіграли вбивць Джеймса Балджера

Проте з її негативною реакцію, судячи з усього, згодні не всі: свої вітання з номінацією на престижну премію авторам стрічки висловив зокрема президент Ірландії Майкл Хіггінс.

Деніс Фергюс минулого місяця заявила, що режисер "Затримання" Вінсент Лемб будує кар'єру на чужому горі, а сам фільм на "Оскар" не заслуговує.

Протягом років жінка активно виступала за продовження ув'язнення вбивць її сина, яких засудили до восьми років, що було мінімальним терміном з можливих для покарання.