На Віслянській затоці, що в територіальних водах Польщі, незабаром побудують штучний острів площею 181 гектар. Цей острів буде використовуватись для туризму, пише місцеве видання Wiadomości. Перед цим буде побудований канал через Віслянську (Балтійську) косу, а грунт, що з'явиться в результаті цих робіт, використають як раз для того, щоб насипати острів.

За інформацією видання, канал буде прокладений через пересип до Гданської затоки. Це робиться для розвитку морського порту міста Ельблонг, Польща стане менш залежною від Росії.

Очікується, що висота острова буде 2-3 метри над рівнем моря.

Як наголошується, острів буде видно навіть з космосу. За інформацією виданя "Газета Виборча"

Початок будівельних робіт на Віслінській (Балтійській) косі було заплановано на листопад 2018 року. Канал через косу буде побудований в селищі Новий Світ.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Показати ще

Судноплавний канал через косу повинен бути близько 1 км в довжину і 5 метрів глибиною. Він з'єднає Балтійське море з Віслінскою (Калінінградським) затокою і призначається для того, щоб в порт Ельблонг могли заходити великі судна. Вартість будівництва каналу оцінюється в 880 млн злотих.

У Польщі заявляють, що канал дозволить активізувати судноплавство під прапорами країн ЄС в затоці, минаючи територіальні води Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що консул України в Польщі взяла під опіку дитину загиблого в ДТП українського журналіста.

Долею однорічної дитини українського журналіста Романа Киселя тимчасово буде займатися консул України в Польщі.

Під опіку маленьку Софійку взяла керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Щур. Про це повідомило видання "Укрінформ".

Відзначається, що мати дівчинки жива, але після ДТП перебуває у важкому стані і не може про неї подбати.

Нагадаємо також: останній мольфар передбачив долю України: його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, пророцтво афонських старців з'явилося в мережі: кінець імперії Путіна і процвітання України. У мережі з'явилося пророцтво афонських старців для Росії та України.

Як повідомляв Знай. ua, Васильєв вечір 13 січня: чого категорично не можна робити. Перед вечерею щедрувальники ходять по домівках, співають обрядові пісні.

Знай. ua писав, що 14 січня українці відзначать одразу три свята. Українці відсвяткують в цей день не тільки Старий Новий рік.