Учасник акції протесту у Бельгії помер внаслідок ДТП. На протестуючого "жовтого жилета" наїхала вантажівка. Врятувати чоловіка не вдалося.

Інцидент стався у п'ятницю ввечері, 11 січня, повідомив місцевий телеканал RTBF.

Аварія сталася на автомагістралі Е25 Льєж-Маастрихт біля міста Візе. Близько 30-ти учасників акції протесту перекрили рух вантажівок на виїзді з міста. Від отриманих травм протестувальник загинув миттєво.

На місце інциденту прибули медики та поліція. Правоохоронці затримали водія вантажівки, яка скоїла наїзд для допиту. Згідно з попередніми даними, інцидент вважають нещасним випадком.

Рух на ділянці дороги, де сталася ДТП тимчасово перекрили. Всі деталі встановить слідство.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Протести у Бельгії розпочалися після того, як на вулиці Парижу вийшли незадоволені громадяни. Вони надихнули декілька сотень громадян Брюсселю також протестувати проти збільшення ціни на паливо. Спершу це була мирна акція: люди в флуоресцентних жилетках просто ходили по вулицях і перекривали рух.

Однак пізніше розпочалися сутички з поліцією, яка намагалася їх розігнати. Для цього правоохоронці застосували водомети і сльозогінний газ. Десятки людей, кидали каміння, петарди і дорожні знаки в поліцейських, які обливали їх струменями води під високим тиском і стріляли газовими снарядами. За даними правоохоронців затримано більше 60 осіб.

Протести "жовтих жилетів" поширилися також на Нідерланди.

Нагадаємо, глобальні протести потрясли ще одну країну: сотні людей зібралися на вулицях, щоб сказати уряду "Ні підвищенню цін!"

Як повідомляв "Знай.ua", кількість загиблих у Франції різко зросла, ситуація виходить з-під контролю.

Також "Знай.ua" писав: протести у Франції: українці, які живуть у Парижі, розповіли про всі жахи.