Як складеться доля газового транзиту між Євросоюзом, Росією та Україною, почне з'ясовуватися 21 січня. У цей день відбудуться тристоронні переговори в Брюсселі. Про це стало відомо з офіційного Twitter віце-президента Єврокомісії Мароша Шефровича.

"Я радий, що другий раунд політичних тристоронніх переговорів з Росією і Україною про довгостроковий транзит газу в Європу відбудеться 21 січня. Зустріч буде відштовхуватися від прогресу, досягнутого в ході попередніх політичних та експертних раундів", - написав Шефрович.

Як відомо, Україна полягає у домовленості з російською компанією "Газпром" про транзит газу, і контракт дійсний до 2020 року. Коли контракт закінчиться, Росія збирається максимально скоротити трансфер газу до Євросоюзу через територію України. Це питання також буде обговорюватися на тристоронніх переговорах.

Нагадаємо, раніше український "Нафтогаз" висунув ультиматум "Газпрому". Українська компанія допускає можливість, що відкличе свій останній позов в Стокгольмський суд, і не подасть новий, але тільки при одній умові.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Судова війна компаній Нафтогаз і Газпром триває. Проте національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" згодна в деякому роді піти назустріч Газпрому, відкликати свій позов в Стокгольмський арбітраж або переглянути його. Звісно, не просто так. Є одна умова. Так, російська компанія повинна погодитися укласти з Нафтогазом довгостроковий транзиторний контракт.

Нагадаємо, нові субсидії боляче вдарять по кишенях українців. Платіжки роздує.

У Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у вигляді "живих" грошей.

Про це повідомили представники НАК "Нафтогаз".

Фахівці зазначають, якщо такі субсидії не надійдуть на рахунок вчасно, то українцям доведеться платити повний розмір платіжки.

Компанія пропонувала, щоб українці отримували "живі" гроші на власний рахунок і самостійно, без перешкод розпоряджалися ними. Одночасно грошима і далі будуть розпоряджатися постачальники послуг, пояснили в Нафтогазі.

Додамо, що з нового року українці будуть більше платити за опалення. З 1 січня почали діяти нові тарифи.Крім опалення подорожчало і гаряче водопостачання.

Нагадаємо, сигареты, газ та інтернет: що і наскільки подорожчає з Нового року.