Автомобіль Tesla Model S з включеним автопілотом випадково скоїв наїзд на недешевого російського робота Promobot. Інцидент стався напередодні відкриття міжнародної виставки CES 2019 Лас-Вегасі, у якій ті беруть участь.

Ціна робота сягає близько $ 2 00. Після наїзду робот отримав такі пошкодження, які унеможливлюють його участь у престижній виставці електроніки. Розробники з Promobot відзначили, що в результаті інциденту робот не підлягає ремонту. Вони також виклали на YouTube відео, зняте одним із камер відеоспостереження поблизу, на якому видно, як Tesla Model S збиває бідного російського робота.

"Звичайно, ми засмучені. Ми привезли цього робота сюди з Філадельфії для участі в CES. Тепер він не може брати участь в заході, і його не можна відновити. Ми проведемо внутрішнє розслідування і з'ясуємо, як робот виявився на проїжджій частині", - заявив директор з розвитку компанії Олег Ківокурцев

Переглянувши ролик, створюється враження, що робот впав просто від потоку повітря, який спричинив автомобіль. Однак, ймовірно, автомобіль трохи зачепив робота лівим боковим дзеркалом, адже його швидкість була невисокою. Проте цього вистачило, щоб нанести роботу непоправної шкоди. Постає питання про якість та надійністю російського робота.

Коментуючи інцидент, водій Tesla Model S зазначив, що просто хотів перевірити можливості автопілота на ділянці, яка видавалася йому абсолютно безпечним. Він вибачився перед розробниками, заявивши, що, на жаль, не помітив цього милого робота.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Нагадаємо, що американська компанія Tesla розпочне будівництво заводу з виробництва автомобілів в Китаї. Завод буде розташований у Шанхаї.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, зараз найбільш упізнаваним електромобілем в світі однозначно є Tesla, вироблена однойменною компанією американського інженера та бізнесмена Ілона Маска. У неї багато переваг, однак мова зараз не про це авто. Як виявляється, Україна першою за Маска створила електрокар.

Також портал "Знай.ua" писав, що Тесла представила новинку, яку назвали майже ідеальним автомобілем.