Робота Лондонського аеропорту Хітроу блокована з причини появи безпілотника. Через це були скасовані всі рейси, про що повідомляє The Telegraph.

Робота аеропорту повністю зупинена після 17:30. Як заявив представник аеропорту, призупинили всі польоти в якості запобіжного заходу. На даний момент аеропорт співпрацює з правоохоронними органами для вирішення непередбаченої ситуації.

Не так давно, наприкінці грудня другий за величиною аеропорт Лондона зупинив свою роботу на цілих 36 годин і лише потім зміг відновити свою роботу. Були зірвані плани понад 120 тисяч пасажирів.

Вперше повідомлення про дронів з'явилися ще напередодні ввечері, після чого в аеропорту повідомили, що два дрона дійсно літали над злітними смугами ввечері близько 21:00, унаслідок чого вони змушені були відкласти всі заплановані рейси до 03:00.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Далі після цих подій безпілотник знову з'явився в четвер, в результаті чого рейси повторно були відкладені. Ще один інцидент за участю дронов стався на наступний день, в п'ятницю, і знову всі заплановані рейси були скасовані.

Як відомо, в Британії законодавством заборонені польоти дронов в радіусі кілометра від кордонів аеродромів і аеропортів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в ОАЕ розбився вертоліт, що перевозив рятувальний загін у рамках пошукової операції. Ніхто з членів екіпажу в результаті катастрофи не вижив. Точна кількість людей, що в момент трагедії перебували на борту, встановлюється.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Цюріху каналізаційну систему почав інспектувати чотириногий робот, створенням якого займалися швейцарські інженери. З часом його обов'язки планують перевірити і встановити, як робот буде справлятися з темрявою, слизькими поверхнями і високою вологістю.

Також "Знай.uа" писав, що компании, яка виробляє безпілотників, доведеться внести конструктивні зміни у свої моделі, оскільки високий рівень шуму дратував місцевих жителів. З цієї причини вони направили безліч скарг, незважаючи на величезну користь, яку приносять дрони.