Всіх учасників несанкціонованих протестів у Франції будуть суворо карати. Це підтвердив особисто прем'єр-міністр країни Едуард Філіп.

В планах французького уряду: розробити нове законодавство проти порушників серед протестувальників і заборонятиме носіння масок на демонстраціях.

Едуард Філіп, прем'єр-міністр Франції

За його словами, 80 тисяч представників сил безпеки будуть розгорнуті до наступної очікуваної хвилі протестів. Протестувальники розгромили ворота урядової установи в ці вихідні.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Філіп зазначив, що уряд підтримає "новий закон, що карає тих, хто не поважає вимогу узгоджувати (протести. - Ред.), тих, хто бере участь у несанкціонованих демонстраціях, і тих, хто приходить на демонстрації з масками на обличчях".

Протести "жовтих жилетів" у Парижі

Відомим порушникам порядку будуть забороняти брати участь у демонстраціях, так само, як відомим футбольним хуліганам було заборонено ходити на стадіони, зазначив він.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі

Філіп сказав, що закон буде спрямований на те, щоб "порушники, а не платники податків", сплатили за шкоду, завдану бізнесу і майну під час акцій протестів.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі

Як відомо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада минулого року. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне, хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі

У відповідь на протести президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.

Дивіться: "Жовті жилети" проти підвищення цін на пальне: чи перемогли протести у Франції

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон закликав учасників руху "жовтих жилетів" до діалогу і засудив насильство під час протестів. Як повідомляв "Знай.ua", у французькій столиці кілька сотень представниць прекрасної половини людства організували свій показовий протест у "жовтих жилетах". Також "Знай.ua" писав, антиурядові мирні протести в Парижі переросли у заворушення, поліції довелося застосувати спецзасоби і евакуювати спікера уряду Бенжамена Гриво.