В Альпах через сильні снігопади минулими вихідними загинуло, щонайменше, семеро людей.

Рятувальники попередили про високий рівень лавинної небезпеки на лижних курортах Австрії, Німеччини та Італії. Про це пише BBC.

"У горах Форарльберга в Австрії унаслідок двох сходжень лавин загинули двоє німецьких лижників. Ще один лижник загинув у районі Понгау, неподалік Зальцбурга", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на всій території австрійської землі Тіроль та на більшій частині баварських Альп зараз повідомлено про другий найвищий рівень загрози сходження лавин.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

"У Баварії, біля Бад-Тельца, лижника задавило дерево, що зламалося під тиском снігу, а в горах Тейзенберг лавина вбила молоду жінку", - повідомляється.

Також двоє альпіністів загинули в італійських Альпах. Їхні тіла рятувальники виявили на висоті 2,8 км гори Кристальєра, в Альпах на північ від Турина.

"Італію охопила холодна погода - сніг досяг навіть Матери, що на крайньому півдні. Також сніг випав на горі Везувій біля Неаполя, що трапляється вкрай рідко", - зазначається.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дві окремі лавини стали причиною смерті двох німецьких лижників в горах Форарльберг в Австрії. Третій лижник помер у районі Понгау, який поблизу Зальцбурга.

Як повідомляв портал "Знай.uа", троє людей стали жертвами смертоносного тропічного шторму Пабук, який обрушився на Таїланд. Стихійне лихо охопило цілих вісім провінцій країни, на сьогодні офіційно визнані загиблими троє людей – точне число жертв поки встановлюється.

"Знай.uа" писав, що на популярному гірськолижному курорті Драгобрат у Карпатах сталася НП з туристами. З підйомника впали дві людини з-за розриву конструкції. Про це повідомила туристка Ганна Самородова.