Військові США знищили терориста Джамаля Мухаммеда Алі Ахмеда аль-Бадаві з Ємену.

Про це президент США Дональд Трамп повідомив у Twitter.

«Наша робота проти "Аль-Каїди" триває. Ми ніколи не зупинимося в нашій боротьбі з радикальним ісламським тероризмом!» - заявив президент.

Телеканал CNN, посилаючись на капітана ВМС США Білла Урбана, повідомив, що аль-Бадаві загинув 1 січня. Він був ліквідований внаслідок авіаудару в провінції Маріб в Ємені. Повідомляється, що терорист їхав у машині один.
Аль-Бадаві вважався одним з організаторів атаки на есмінець «Коул» (USS Cole) в порту Адена. Вона відбулася в 2000 році. «Коул» атакували два смертника, котрі керували начиненим вибухівкою моторним катером. При підриві загинули 17 американських моряків, ще 39 отримали поранення. Есмінець отримав пробоїну в корпусі, але його вдалося повернути в стрій.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Аль-Бадаві входив в список найбільш розшукуваних терористів за версією ФБР. За допомогу в його арешті, було обіцяно винагороду - п'ять мільйонів доларів.

У 2004-му в Ємені терориста засудили до смертної кари, потім замінили на довічний термін. Кілька разів йому вдавалося втекти з в'язниці, а в 2007-му його звільнили в обмін на обіцянку зберігати лояльність місцевій владі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 січня, у Ингульском районі Миколаєва, невідомі розстріляли власника салону ігрових автоматів.

По всіх регіонах країни поліція Миколаївської області розіслала орієнтування з проханням сприяти в затриманні озброєних небезпечних злочинців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", рано вранці в суботу в місті Торранс, що в Каліфорнії, сталася жорстока стрілянина з численними жертвами. За словами правоохоронців, в результаті стрілянини було вбито троє і четверо постраждали. Поліція настійно закликала місцевих "триматися подалі від боулінгу". Стрілка поки знайти не вдалося.
"Знай.uа" писав, що у непідконтрольному українській влади місті Донецьк, яке зараз знаходиться під російськими окупантами, заарештували відомого бойовика з так званої "ДНР", Дмитра Автономова.