Громадянин США Пол Уілан,якого в Росії затримали як шпигуна, у себе на батьківщині був засуджений за спробу крадіжки.

Американський "шпигун" Пол Уілан, звинувачений Росією в шпигунстві, раніше в США був засуджений військовим судом США за спробу крадіжки 10 тисяч доларів.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Корпус морської піхоти визнав Пола Уілана винним у спробі вкрасти у уряду США більше 10 тисяч доларів, коли він був направлений до Іраку в 2006 році, також він виписав чеки на суму близько 6 тисяч доларів", - пише видання.

Популярні новини зараз

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Наголошується, що звинувачення, висунуті проти Пола Уілана, в спеціальному військовому суді два роки потому, призвели до звільнення зі збройних сил.

Крім цього Пола Уілана викрили ще в декількох шахрайствах. Перебуваючи на службі, він провів кілька іспитів, у яких свої результати він оцінив сам. Це могло призвести до підвищення рангу оплати праці.

По Уілан був затриманий в Росії 31 грудня. ФСБ Росії звинуватило його в шпигунстві. Пізніше адвокат американця Володимир Жеребенков повідомив, що оскаржив запобіжний захід для свого підопічного. За його словами, Лефортовський суд Москви 29 грудня санкціонував арешт Пола Уілана до 28 лютого.

Нагадаємо, Затриманий у Росії американський "шпигун" виявився не таким вже і американцем: заплутана історія

У морського пихотинца із США, якого затримали в Росії, виявилося 4 паспорта. Пол Уілан зі своїм адвокатом звернулися до посольства 4-х країн з проханням про отримання допомоги. Відомо, що батьки Пола Уілана британці, хоча сам він народився в Канаді. Потім його сім'я переїхала в США. Останнім часом Уїлан жив у місті Нові, штат Мічиган.

Нагадаємо, ФСБ у Москві взяла свого: біографія американського "шпигуна" Пола Уілана вражає

Через тиждень після арешту влада США так і не отримали роз'яснень від Кремля. При цьому співробітники американських спецслужб анонімно заперечують вірогідність того, що затриманий міг працювати на розвідку. Аналітики називають цей інцидент провокацією, а самого ділеп, уїла – випадковою людиною.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Служба безпеки України почала розслідувати проведення "Першого національного українського конгресу" і створення "Української народної армії" в Празі (Чехія).