Президент Франції Еммануель Макрон закликав учасників руху "жовтих жилетів" до діалогу і засудив насильство під час протестів. Про це заявив Макрон на своїй сторінці в Twitter.

Еммануель Макрон

На його думку, насильство знову "атакувало республіку, її захисників, представників, символи".

"Ті, хто роблять подібні дії, забувають про цивільну угоду. Верховенство права восторжествує. Всім необхідно взяти себе в руки, щоб прийти до обговорення та діалогу", - вважає Макрон.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Додамо, що на сьогодні у Франції проходить восьма хвиля протестів руху "жовтих жилетах". Остання хвиля мітингів була відновлена 5 січня 2019.

Раніше ми писали, що протестувальники заявили, що не збираються здаватися і йти далі. У Франції "жовті жилети" офіційно запланували на суботу, 5 січня, два мітинги.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі

"Протестувальники оголосили про початок "восьмого акта протестів". Лідер "жовтих жилетах" закликав французів зібратися біля паризькій ратуші та взяти участь у ході в парламент", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що, згідно з опитуванням, близько 54% французів підтримують протести. Також переважна більшість (понад 80%) незадоволені президентством Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, протести так званих жовтих жилетів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в зіткнення з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

За словами експерта, протести будуть припинені лише після того, як керівник П'ятої Республіки остаточно складе свої повноваження, а уряд оголосить про повну реорганізацію Кабміну.

Знай.uа писав проти "жовтих жилетів" застосували сльозогінний газ.

Як повідомляв Знай.uа, в Парижі "жовті жилети" зчепилися з поліцією і влаштували справжнісіньке пекло.

Як повідомляв портал Знай.uа нова хвиля протестів "жовтих жилетів" накрила ще три міста.