Протестувальники заявили, що не збираються здаватися і йтимуть далі. У Франції "жовті жилети" офіційно запланували на суботу, 5 січня, два мітинги. Про це йдеться у повідомленні Ехргеѕѕ.

"Протестувальники оголосили про початок "восьмого акта протестів". Лідер "жовтих жилетах" закликав французів зібратися біля паризькій ратуші та взяти участь у ході до парламенту", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що, згідно з опитуванням, близько 54% французів підтримують протести. Також переважна більшість (понад 80%) незадоволено президентством Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, протести так званих жовтих жилетах, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в зіткнення з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

Станом на 10 грудня повідомлялося про понад 4 тис. затриманих правоохоронцями протестувальників. 15 грудня правоохоронці затримали ще близько 120 учасників акції протесту.

Нагадаємо, французьке ЗМІ розсипалося у вибаченнях перед "Гітлером" Макроном.

Французьке видання Le Monde, яке випускається в тому числі і у вигляді журналу, вибачилось за обкладинку одного з недавніх випусків. Там зобразили президента Франції Емманюеля Макрона в суперечливому вигляді. Деякі читачі побачили в ньому схожість з лідером фашистської Німеччини Адольфом Гітлером.

Як повідомляв Знай.uа, в Парижі "жовті жилети" зчепилися з поліцією і влаштували справжнісіньке пекло. У місцевому виданні Сnews.fr повідомили, що зіткнення між демонстрантами і правоохоронцями спалахнули в 15-му окрузі Парижа.

Також Знай.uа писав, українського депутата жорстоко вбили на очах у рідних.