У Норвегії зійшла лавина. Нині четверо туристів вважаються зниклими безвісти.

У північній Норвегії в регіоні Тромс в результаті сходження лавини, можливо, загинули четверо туристів, які вважаються зниклими без вести.

Про це повідомляє інформаційне агенство АР.

Подія сталася на півночі країни в регіоні Тромс. Ймовірно, що четверо людей, загинули врезультаті сходження.

"Більше немає надій знайти когось живими, оскільки неможливо прожити майже два дні в снігу", - повідомив представник поліції Мортен Петтерсен .

Популярні новини зараз

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Лижники зниклиу середу, 2 січня, близько 15:00 за Гринвічем. Серед них була одна жінка зі Швеції та троє чоловіків із Фінляндії.

Пошуково-рятувальна операція із залученням гелікоптера була розпочата після сходження лавини шириною 300 метрів. У четвер, 3 січня, сильний снігопад і погана видимість завадили рятувальникам продовжувати операцію.

У французьких Альпах 12-річний хлопчик вижив після того, як на нього зійшла лавина. Хлопчик відпочивав зі своєю родиною на курорт La Plagne. Його знесло лавиною, коли він покинув лижну трасу. Він катався з групою лижників і їхав попереду дорослих.

Пошукову операцію почали відразу ж, на допомогу викликали рятувальників. Лавина протягла його щонайменше на сто метрів. На хлопця не було маячка, який міг би дати знати рятувальникам про місце його перебування.

Нагадаємо, цей чоловік переміг смертельну хворобу, підкорив 7 найвищих вершин світу. Його прикладом надихають мільйони.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території українських Карпат вже багато раз пропадали туристи. Люди під час активного відпочинку просто втрачали орієнтир і йшли далеко в лісову гущавину. Так, днями рятувальники отримали повідомлення про зникнення двох туристів. Пізніше стало відомо, що вони загубилися в тумані.

Також "Знай.uа" писав, у Карпатах на популярному гірськолижному курорті Драгобрат випало більше метра снігу. Також синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку на високогір'ї Івано-Франківської та Львівської областей.