У ці дні українцям важко пересуватися вулицями, адже всі дороги завалені снігом. А тепер уявіть, що в даний момент десь у Антарктиді один чоловік вже пройшов весь континент з санками та рюкзаком. Ось як.

Відомий американський спортсмен Колін О'Бреді вже дійшов останні кілометри на шляху від одного берега Антарктиди до іншого. Чоловік йшов 54 дні, поодинці.

Так, 33-річний уродженець північного заходу США став світовим рекордсменом: до нього ніхто не міг пройти цей шлях без допомоги кайтів та додаткових споряджесь в дорозі. Це не був похід по прямій лінії через весь крижаний континент: такий трек неможливо пройти в solo-режимі чисто фізично. Американець подолав найкоротший шлях від одного берега ("земляного", а не кромки льодовика біля океану) через Південний полюс до іншого.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Часто О'Бреді проходив більше, ніж планував: в середньому по 27-35 км на добу. На фінальному відрізку шляху рекордсмен вразив світову громадськість тим, що в стані втоми і виснаження безперервно йшов 32 години, подолавши за цей час майже 130 км.

Варто нагадати, що незвідані території Антарктиди щодня відстежують дослідники з Америки. Нещодавно завдяки онлайн-системі Google Earth вчені змогли відшукати нові піраміди в Антарктиді. Як стверджують фахівці, на картах Google Earth вдалося виявити абсолютно нові руїни величезної стародавньої піраміди, які раніше не знаходили вчені. Повідомляється, що від руїн виходила гігантська тінь, яка вказує, що залишки піраміди мають масштабні габарити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник Insight Equity Holdings і мультимільйонер 53-річний Віктор Весково занурився під воду на субмарині класу "Тритон" вартість $48 млн. Зараз вже відомо, що завдяки зануренню він став першою людиною, яка досягла найглибшої точки Атлантичного океану - океанічного дна жолоба Пуерто-Ріко.

Нагадаємо, пекельні катаклізми доб'ють планету: вчені зробили страшний прогноз.

Як повідомляв Знай.uа в Антарктиді розігралася дика трагедія: трупи вчених знайшов пілот.

Знай.uа писав, на дні океану знайшли моторошний портал: вчені відмовляються вірити в побачене.