На Сицилії нещодавно прокинувся найактивніший вулкан Європи, а тепер сколихнув землетрус магнітудою 4,8.

Зараз повідомляється про щонайменше двох постраждалих людей. Про надзвичайну подію інформує BBC.

"Через десятки підземних поштовхів, після виверження Етни в понеділок, було пошкоджено декілька будівель", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що землетрус стався о 3:19 за місцевим часом в середу. Крім того, надходили повідомлення про струс будівель в Катанії, місті з населенням більше 300 000 осіб.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Протягом тижня біля підніжжя Етни було зафіксовано понад 100 підземних поштовхів, найпотужніший з яких мав магнітуду 4,3", - повідомляється.

Нагадаємо, найбільший діючий вулкан Європи прокинувся та почав виверження. Мова йде про італійского гіганта Етну, на італійському острові Сицилія почав вивергатися 24 грудня о 8.50 (9.50 по Києву). Це зафіксував Національний інститут геофізики і вулканології Італії.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, дослідники виявили незрозумілий гул, який виривається з дна Індійського океану. Поки вчені вивчають це явище, люди назвали його криком Землі.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Гватемалі оголошено екстрену евакуацію у зв'язку з виверженням вулкана Фуего. Лише за добу тисячі жителів небезпечних регіонів покинули свої будинки через збільшення сили виверження.