В естонському селі Суурупи море набуло криваво-червоний відтінок. Причина цього – червоні водорості, повідомляє Delfi.

Георг Мартін, завідувач лабораторії морської біології у Морському інституті Тартуського університету пояснив, що в осінній та зимовий період на дні моря відриваються водорості, що відбувається через штормів.

Він зазначив, що: "Водорості, що опинилися біля берега, гниють і починають виділяти червоний, зелений або коричневий колір і забарвлювати воду".

Вченого колір води абсолютно не дивує. Він заявив, що взимку може почервоніти навіть лід.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Що стосується України, то надати подібний відтінок Азовському морю намагаються російські військові, підло нападаючи на українські кораблі та захоплюючи в полон їх екіпажі. Щоб уникнути цього Міністр оборони України Степан Полторак зробив заяву, в якій повідомив про підготовку документації для будівництва військово-морської бази поблизу Азовського моря.

За словами міністра, перед розробниками стоїть завдання в проектуванні бази, яка допоможе створити в Азовському морі боєздатну флотилію.

Подібні прагнення висловлює і сенат США, який закликав американського президента Дональда Трампа надати підтримку нашій країні проти російської агресії і зробити рішучі кроки в цьому напрямку. У заяві Трампу йдеться про багатонаціональної операції в акваторії Чорного моря для припинення нахабного і протизаконного поведінки російської Федерації. Документ передбачає надання додаткової військової допомоги, а також збільшення чисельності кораблів НАТО в акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що посольство США в Україні закликали російські влади не перешкоджати транзиту через Керченську протоку і заявили, що це порушення міжнародного законодавства.

Як повідомляв портал "Знай.uа": морська охорона Державної прикордонної служби в Маріуполі отримала на озброєння новий сучасний малий катер, рівень шуму якого надзвичайно низький.

ТакожЗнай.uа" писав, що розвідувальний корабель ВМС Великобританії полоскотав нерви російським властям, оскільки ясно дав їм зрозуміти про підтримку України перед обличчям агресії.