В Іспанії сталася дуже дивна історія. Так, колумбійця Мігеля Енджела Ібарра, який протягом 18 років проводив обряди спочатку в рідній Колумбії, а з 2017 року розпочав вінчати та хрестити також в Іспанії, зі скандалом вигнали з храму, і взагалі з країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ.

Чоловіка звинуватили у брехні після скарги з Колумбії, де вказувалося, що він свідомо підробив документи. Після ретельного розслідування іспанська церква встановила, що Ібарра ніколи не був посвячений у священики. Його усунули від служби і зобов'язали покинути Іспанію.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Незважаючи на те, що Ібарра не мав права проводити весілля та інші церковні служби, їх не позбавлять законності.

"Такі події можуть затьмарити роботу парафіян і висвячених священиків, які служать зразковою службою кожен день", - йдеться в заяві місцевої єпархії.

Варто нагадати, що у ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода" святійший Філарет заявив, що прагне створити єдину в Україні православну церкву. Він розповів про те, чому був на Об'єднавчому соборі в чернечому вбранні і чому вибрав своїм наступником митрополита Єпіфанія, а також про те, що в радянські часи вимагало від священиків КДБ. На Об'єднавчий собор УПЦ патріарх Філарет прибув у повсякденному скуфье замість патріаршого куколю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митрополит ПЦУ Симеон згадав, як служив у Московському патріархаті. Про це він розповів під час інтерв'ю Liga.net. Священнослужитель зізнався, що тільки зараз багато зрозумів і не зміг розділити позицію Московського патріархату щодо автокефалії.

Нагадаємо, Путін публічно змінив точку зору і визнав існування українського народу.

Як повідомляв Знай.uа Філарет розповів, як насправді "шантажували" конкурента Єпіфанія: все заради того, щоб зберегти єдність.

Знай.uа писав, Порошенко підписав доленосний закон: московським попам прийшов кінець.