У вівторок, 27 грудня, стало відомо про долю арештованого у Токіо члена ради директорів компанії Nissan Грега Келлі.

Про це повідомляє Reuters.

У повідомленні зазначено, що окружний суд Токіо відпустив колишнього члена ради директорів компанії Nissan Грега Келлі під заставу в розмірі 635 тис. доларів.

Варто нагадати, що Келлі був затриманий 19 листопада 2018 як співучасник у справі колишнього керівника Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Суд вважає, що Келлі міг знати про те, що Гон занижував розмір своїх преміальних у звітах Токійській фондовій біржі. Також йому приписують факти використанні активів компанії для власних цілей.

Суд встановив заставу в розмірі 70 млн ієн (635 тис. доларів США). Пізніше в Токіо заявили, що Келлі сплатив суму свого застави готівкою. У разі звільнення йому можуть заборонити виїзд з Японії і комунікацію з людьми, які мають відношення до скандальної справи.

суд

Нагадаємо, спеціальна слідча група Токійської прокуратури повторно заарештувала колишнього главу франко-японського автомобільного альянсу Renault - Nissan – Mitsubishi Карлоса Гона.

Про це йдеться в повідомленні РБК-Україна з посиланням на телеканал NHK.

Таке рішення зумовлене новою підозрою в порушенні юридичних зобов'язань щодо корпорації Nissan.

Перед цим, у четвер, окружний суд Токіо відхилив клопотання прокуратури про продовження терміну ув'язнення Грега Келлі і Карлоса Гона ще на 10 діб після 21 грудня. Обидва ув'язнених перебувають у Токійській в'язниці з 19 листопада після того, як були заарештовані за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства.

Прокуратура Токіо заявляє, що топ-менеджер не задекларував цінні папери Nissan Motor Co, які є частиною винагороди. У свою чергу, відсутність цих даних прирівнюється до маніпулювання інформацією.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у понеділок, 19 листопада, в Японії затримали главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi — через фінансові махінації.

Про це повідомляє Hromadske.UA.

Карлос Гон багато років занижував дані про розмір своїх премій та використовував активи компанії у власних цілях.

Також Знай.ua писав про те, що Україна має реальні шанси приєднатися до розвинутих країн за критерієм "електромобільності".