В Кабулі триває операція сил безпеки проти екстремістів, що в понеділок захопили урядову будівлю на сході міста. У ньому знаходяться міністерство працевлаштування і кілька інших державних установ.

Агентство AFP повідомляє, що в ході операції загинув один поліцейський та ще 16 осіб з пораненнями доставлені в госпіталь. Певних відомостей щодо загиблих нападників або людей, які знаходяться в захопленому будинку, немає.

Представник сил безпеки розповів, що вдалося звільнити більше трьохсот людей, які у момент нападу знаходилися в приміщеннях. У повідомленні міністерства внутрішніх справ журналістам повідомили, що в перестрілці були ліквідовані троє нападників, а четвертий вибухнув в автомобілі, яким керував в перші секунди атаки. Також представник МВС наголосив, що в руках екстремістів знаходиться багато заручників і триває операція по їх звільненню.

Згідно з сумною статистикою, цей інцидент, який мав місце у понеділок, 24 грудня, став двадцять другим випадком нападу в Кабулі. Всього в них загинуло більше п'ятисот осіб, а понад тисячі отримали поранення різного ступеня тяжкості. До цього американський президент Дональд Трамп офіційно заявив про намір вивести з території Афганістану щонайменше п'ять тисяч військовослужбовців. За день до цього він анонсував виведенні двох тисяч військових із Сирії.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Неспокійно також і у французькому місті Анже, де невідомий в жовтому жилеті захопив заправну станцію разом з розташованими на ній людьми і пригрозив підірвати все, якщо йому не влаштують зустріч з президентом Франції. Місце події оточене величезним кількістю поліції, які евакуювали всіх людей, які перебували поблизу.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у столиці Афганістану стався подвійний вибух, який призвів до загибелі кількох десятків людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в афганському містечку розбився вертоліт, на борту якого знаходилися троє українців.

ТакожЗнай.uа" писав, що у Кабулі в результаті нападу бойовиків загинув мер американського міста Північний Огден, штат Юта.