Рівно рік тому весь світ активно обговорював рекордно високу вартість біткоіна – найпершої і найбільш популярної кріптовалюти. На ряді бірж його вартість 17 грудня 2017 року перевалила за 20 000 доларів, унаслідок чого у світлому майбутньому біткоіна ніхто не сумнівався. У деяких країнах допускали навіть визнання його грошима нового покоління, але, як виявилося, показник того часу був найвищим і після того спостерігалося лише стрімке скочування кріптовалюти з рідкісними посмикуваннями курсу у вигляді боязких спроб зростання.

Рівно рік після піку своєї ціни, біткоін коштує 3300 доларів, що становить близько 15% минулорічної вартості. Падіння курсу не вдалося уникнути і іншим криптовалютам.

Експерти пояснюють таку поведінку ціни впливом, який чинять на неї негативними новинами, яких більше, ніж досить. Скинути з трону біткоін намагалися хакери, шахраї, люди, які робили помилки. Вони як просто обманювали, так і використовували шкідливе програмне забезпечення, виманюючи гігантські суми у власників електронної валюти. Зломом криптовалютных бірж вже нікого не здивувати – чого варто тільки група хакерів з Північної Кореї, яка за два роки зуміла вкрасти понад півмільярда доларів у криптовалютах.

Безумовно, були і позитивні новини, але їх вплив на зростання біткоіна на тлі його обвалу, було незначним. До кінця року все частіше можна почути про те, що йому кінець і скоро він не буде коштувати нічого.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Як заявив старший аналітик Альпарі Вадим Иосуб, розглядати біткоін, як варіант інвестицій, не варто. Такий провал валюти пояснюється її розколом, який стався в 2017 році.

До позитивних нововведень 2018 року відносяться старт роботи платіжного протоколу налаштувань, який знаходиться вище біткоіна, і зростання одиниць потужності майнінгу, що робить мережу більш безпечною.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що житель Гонконгу скинув з даху на голови перехожих більше 12 мільйонів доларів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": банки не проти працювати з криптовалютою, але дуже бояться невизначеності на ринку електронних грошей.

ТакожЗнай.uа" писав, що на Бессарабському ринку можна придбати продукти та розрахуватися за них криптовалютою.