У столиці Сомалі прогриміла серія вибухів. Унаслідок теракту за останніми даними загинили 13 людей, ще 17 отримали пораненняю
Вибухи влаштували учасники угруповування "Аль-Шабааб", повідомляє Reuters.
У місті Могадішо сталося щонайменше 2 вибухи. Обоє випадків - це теракт, адже бойовики заклали вибухівку в автомобілі. Один з вибухів пролунав неподалік резиденції президента Сомалі, інший — на контрольно-пропусконому пункті у місто.

Відповідальність за обидва вибухи на себе взяло угруповання "Аль-Шабааб", яке пов'язане з "Аль-Каїдою".

"Кількість загиблих зросла до 13 осіб, серед них мирні жителі і військові. Ще 17 людей отримали поранення", — повідомив майор місцевої поліції Мухаммед Хусейн.

Відомо, що серед загиблих був відомий місцевий журналіст Авіль Дахир Салад. Померли також двоє співробітників служби безпеки та водій, який працював на місцевому телеканалі Universal TV.

Авто, за кермом якого перебував загиблий водій, а в салоні - журналіст, проїжджало через контрольно-пропускний пункт. Саме там стався перший вибух.

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

"Мій колега Авіль Дахир Салад загинув у результаті вибуху разом з водієм і двома охоронцями. Їх убило першим вибухом, коли вони їхали через КПП", — повідомив Reuters журналіст Абдіасіс Ібрагім, який працює на Universal TV.

"Аль-Шабааб" часто здійснює напади в Могадішо. Чени угруповання прагнуть змінити уряд країни та нав'язати власні основи правління, засновані на суворому тлумаченні законів шаріату Ісламу. Бойовики були змушені покинути Могадішо у 2011 році, але в деяких регіонах вони міцно закріпилася.