У Франції затриманий один з лідерів широкого протестного руху "жовті жилети" Ерік Друе, про що повідомляє Franceinfo у суботу, 22 грудня.

Відомо, що Друе затримали за підозрою в організації протизаконної демонстрації на громадській дорозі, участі в групі, створеній з метою насильницької, а також носінні вогнепальної зброї. На даний момент затриманий знаходиться під вартою.

За кілька днів до цього протестувальники оголосили про нову, п'яту хвилю масових акцій, незважаючи на поступки з боку французької влади. При цьому Ерік Друе заявив, що це не той момент, коли потрібно здаватися і необхідно продовжувати акції, так як оголошення Макрона недостатньо.

Минуло чотири суботи, які супроводжувалися великою кількістю насильства, частина протестувальників відокремилася, оскільки вважала, що настав час перейти до діалогу.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Весь масовий рух у Франції обійдеться владі у величезну суму. За попередніми підрахунками, на виконання вимог "жовтих жилетах" доведеться викласти з казни до 10 млрд євро.

Подивившись на французів, таку ж акцію організували і громадяни Ізраїлю, які вийшли на вулиці Єрусалиму і Тель-Авіва, висловлюючи таким чином своє невдоволення підвищенням цін. Протестанти гучно заявили про незадоволення тарифами на воду та електроенергію, а також вартістю продуктів.

Спочатку "жовті жилети" складалися з водіїв, які протестують проти збільшення вартості палива, а також екологічного податку і несправедливої урядової політики. Далі до них приєдналися люди, які почали кооперуватися в соціальних мережах. Відмінною особливістю є жилет жовтого кольору, який дає можливість впізнати протестувальникам один одного.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Франції в результати блокади дороги загинув водій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": "жовті жилети" стали причиною справжнього транспортного кошмару, перекривши пункти оплати за проїзд і підпалюючи їхні.

ТакожЗнай.uа" писав, що хвилі протесту досягли і Белграда, де тисячі жителів вимагають відставки чинного президента.