Відставка глави Пентагону Джеймса Меттіса жодним чином не пов'язана з Україною, а політика Вашингтона по відношенню до української сторони у сфері оборони і безпеки не тільки не зміниться після ротації керівника військового відомства США, але і розшириться.

Цю інформацію повідомив експерт-міжнародник Андрій Бузаров в коментарі сайту "Сьогодні".

"Між (міністром оборони. – Ред.) Меттісом і президентом США Дональдом Трампом були розбіжності геополітичного характеру, пов'язані, ймовірно, з ситуацією навколо Ірану, Близького Сходу і так далі. Такі ж розбіжності, наприклад, за чутками, і даними американської преси, були у глави Білого дому екс-керівника Держдепу Рекса Тіллерсона щодо Північної Кореї і т. д. Думаю, в цьому сенсі Україна не має принципового значення. Швидше за все, мова йде про концептуальні розбіжності в цілому як з внутрішньої, так і зовнішньої політики. Навряд чи Україна впливає на такі серйозні відставки і призначення". Андрій Бузаров

За словами експерта, в значній мірі більшість призначень в американській політиці продиктовані внутрішньополітичними аспектами, а не зовнішнім впливом, і від ротації міністрів оборони спадкоємність основного зовнішньополітичного курсу США не змінюється.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

"Тому навіть якщо буде інший голова Пентагону, незалежно від того, як він політично буде пов'язаний з Трампом – близька до нього людина чи опозиціонер, – це не означає, що нове призначення вплине на відносини США і України. Оскільки у Штатів традиційно є зовнішньополітична доктрина, оборонна доктрина, яких в значній мірі дотримується більшість міністрів оборони. І якщо глобально щось поміняється, то це має відбуватися консолідовано з Конгресом і президентом США. На сьогодні я не бачу якихось змін щодо України. Навпаки, прогнозую в наступному році посилення і розширення співробітництва між Україною і США по лінії оборони, військово-технічного співробітництва. І оскільки відносини між Україною і Росією будуть погіршуватися, США будуть більш відкрито підтримувати Київ". Андрій Бузаров

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон шукає людей з хорошим знанням англійської та української мов.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр оборони США Джеймс Меттіс різко розкритикував президента Росії Володимира Путіна.

Також "Знай.uа" писав, що міністр оборони США Джеймс Меттіс йде у відставку.