У п'ятницю, 21 грудня, виповнилося 70 років всесвітньо відомому акторові Семюел Л. Джексону. Він відомий багатьма фільмами і вперше отримав визнання кінокритиків у далекому 1991 році за участь у фільмі "Тропічна лихоманка".

Ще більшу славу він здобув після таких культових фільмів, як "Ігри патріотів" і "Кримінальне чтиво", а також деякими іншими фільмами, знятим у тісній співдружності з відомим режисером Квентіном Тарантіно.

Народився Семюел у Вашингтоні і виховувався бабусею і дідусем, оскільки його мати потрапила до психлікарні. У школі він грав на музичних інструментах, відвідував різні гуртки і боровся з заїканням. Пізніше він вступив и коледж на факультет архітектури, але за старання в навчанні його перевели на факультет драми. Там Джексон створив театр з темношкірими акторами, в якому працював до випуску.

У часи расової ненависті актор брав участь у марші протесту, який проходив після вбивства Мартіна Лютера Кінга-молодшого, іноді згадуючи свою злість за ці події. Надалі він брав активну участь у зміні навчального плану та шкільного управління, але в той же час Джексон отримав судимість за те, що для досягнення мети не вибрав самий законний шлях – позбавлення волі людини.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Акторська кар'єра Семюела почалася з участь в п'єсі, потім кількох телевізійних фільмах, після чого він переїхав у Нью-Йорк, де продовжив зніматися в п'єсах. Пізніше у нього почалися проблеми з наркотиками і алкоголем, внаслідок чого він позбувся багатьох ролей, а потім у його житті з'явився наставник – Морган Фрімен.

Повноцінна акторська кар'єра почалася зі знайомства зі Спайком Лі, який хоч і не зробив Джексона відразу відомим, але дозволив зрозуміти, чим слід займатися далі. Справжню ж славу актор здобув після фільму "Тропічна лихоманка", яка принесла йому нагороду за "Кращу чоловічу роль другого плану" на Каннському фестивалі. Шанувальникам він запам'ятався частим вживання в мовленні слова "мазафака".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що голлівудського актора переплутали з жебраком на вулицях італійського міста.

Як повідомляв портал "Знай.иа": Квентін Тарантіно влаштував яскраву вечірку перед заручинами в стилі одного зі своїх найкращих фільмів.

ТакожЗнай.иа" писав, що фільм з участю двох голлівудських зірок стан лідером американського прокату.