Об'єднання козацьких організацій Росії "Всеказачий громадський центр" анонсувало відродження Козацької православної апостольської церкви, яка буде цілком незалежною від РПЦ. Про це повідомляє replyua.net з посиланням на матеріал в "НГ реалії".

Примітно, що козаки припускають отримати Томос про автокефалію таким же шляхом, що і Україна – через Константинопольського патріарха Варфоломія.

Суддя громадського центру Кирило Козубський стверджує, що етнічні козаки складають основне населення України, а Мстислав Скрипник, який був племінником Симона Петлюри, був Першоієрархом Української автокефальної Церкви. Він підкреслив, що козацька церква не втручається в церковні справи України, а процес її відродження почалося на території Російської федерації, в якій церковна ситуація відрізняється від української.

Крім того, Козубський нещадно критикує РПЦ і всю діючу російську владу, а також підтримує Константинопольський патріархат і його прагнення розірвати всі відносини з Москвою.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Тим часом розгорається неабиякий скандал навколо прийнятого Верховною радою рішення про примусову зміну назви УПЦ МЦ. Згідно з документом, тепер у назві необхідно буде вказувати свою належність до Росії.

Як завив прес-секретар УПЦ МП архієпископ Климент, будь-яких підстав для зміни назви згідно із законом № 5309 вони в церкві не вбачають. Як вважають священнослужителі, ніде не вказано, що церква має відношення або ж управління з закордонним центром, де є держава-агресор. Климент зазначив, що керівний центр УПЦ МП не знаходиться в державі, конфліктуючим з Україною і припустив, що йдеться про когось іншого.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Ватикан підтримав придбання Українською Церквою незалежності.

Як повідомляв портал "Знай.иа": глава РПЦ поза себе від проведення Томосу, який називає не інакше, як трагедією, а Єпіфанія - розкольником.

ТакожЗнай.иа" писав, що білорусам заборонили відвідувати службу до нової Православної церкви України.