Посол Польщі в Україні Ян Пєкло згідно наказу президента Анджея Дуди від 31 січня наступного року буде відкликаний з дипломатичної посади.

"На підставі статті 133 Конституції Польщі від 2 квітня 1997 відкликаю з 31 січня 2019 р Яна Пєкло з посади Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні", - йдеться в постанові президента Польщі.

Анджей Дуда

Цей указ також підписав прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій. В свою чергу керівник Кабінету президента Кшиштоф Щерскій заявив, що звільнення Пєкло не пов'язане з оцінкою польсько-українських відносин.

Посольство Польщі в Україні

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

"Планується підвищення рангу представництва Польщі в Києві; маю надію, що українська сторона швидко прийме наступника і тоді ця зміна буде плавною", - підкреслив польський чиновник.

Ян Пєкло, посол Польщі в Україні

Не так давно Пєкло заявляв, що якщо з німецьким народом Польщі після Другої світової війни вдалося знайти взаєморозуміння і примирення, то з Україною "ще тільки доведеться це зробити".

Цікаво, що з 1 січня Польща також закриває кордон з Україною - на Львівщині, де цей пункт пропуску працював із 2014 року.

Ян Пєкло займав посаду посла Польщі в Україні з 2016 року. Раніше він працював журналістом і експертом, займаючись польсько-українським співробітництвом. Дипломат також очолював електронний журнал Forum, який активно писав про діалог культур. Народився він у Кракові, там отримав вищу освіту - випускник Факультету польської філології Ягєллонського університету (м. Краків).

Ян Пєкло, посол Польщі в Україні

З 2005 р. – директор Польсько-Українського Фонду співробітництва у Києві та Варшаві. У 90-х рр. як журналіст висвітлював події революції в Румунії 1989 р. та конфлікт в колишній Югославії. Ян Пєкло - автор двох книжок про Балкани.

Посольство Польщі в Україні

Працював для польських і іноземних видань; як експерт і консультант у справах мас-медіа співпрацював з Європейським центром журналістики (European Journalism Centre), американськими (Rutgers University of New Jersey, MU Columbia School of Journalism) та європейськими університетами (Ягєллонський університет у Кракові, університет у Грьонінгу в Нідерландах), з IREX PrоMedia та іншими установами.

Ян Пєкло, посол Польщі в Україні

Провадив тренінги для журналістів у Боснії, Словаччині, в Румунії та Україні.

Дивіться: У Польщі немає списків "нев'їздних" українців - Ян Пєкло

Нагадаємо, заробітчани знайшли альтернативу Польщі.Як повідомляв "Знай.ua", українцям відкрили нові можливості працевлаштування у Європі. Також "Знай.ua" писав, НБУ порахував, скільки грошей переслали українці з-за кордону протягом 2018 року.