У середу, 19 грудня, стало відомо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп віддав наказ про повне виведення військ США з Сирії. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на офіційне джерело.

Так, згідно інформації, американські військові вже приступили до виконання наказу лідера країни про виведення військ найближчим часом.

Крім того, в середу Трамп написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, що Америка перемогла «Ісламську державу» в Сирії. За словами президента США, це було єдиною метою перебування там американської армії.

За оцінкою Bloomberg, виведення американських військ з Сирії означає різку зміну політичного курсу США. Агентство відзначає, що відхід американських військ залишить курдські формування «Сил народної самооборони» (СНР), які досі вели боротьбу з ІГ при підтримці США, «на милість» турецьким військовим.

Варто відзначити, що Туреччина давно планувала покінчити з СНР, які Анкара вважає сирійським відгалуженням «Робочої партії Курдистану» (РПК), яка заборонена в Туреччині і вважається в республіці терористичною організацією.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Трамп і Ердоган

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 14 грудня, між главами країн відбулася телефонна розмова, під час якої Трамп і Ердоган обговорили ситуацію в Сирії. Сторони обговорили "двосторонні питання і останні події в Сирії", включно з питаннями безпеки. Президенти також обговорили зусилля по боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, що Дональд Трамп призначив директора адміністративно-бюджетного управління Білого дому. Тимчасовим помічником глави держави стане Мік Малвені.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пентагон тепер уповноважений використовувати військові сили для того, щоб захищати прикордонників і митників від мігрантів, які часом поводяться агресивно і влаштовують заворушення. Для цього може застосовуватися зброя.

Також портал Знай.uа писав, що між Сполученими Штатами Америки і Мексикою стіну зведуть не з бетону, а з художньо оформленої сталі.