Німецьке акціонерне товариство Volkswagen AG заявило, що змінять свої плани щодо розвитку електромобілів. Причиною цього стала озвучена інформація від Європейського Союзу про підвищення норми викидів вуглекислого газу.

За словами генирального директора Volkswagen Гербера Дисса, нові заходи означають, що до 2030 року понад 40% автомобілів в Європі, які продає компанія, повинні бути електричними.

Нещодавно представники 28 країн ЄС і Європейський парламент домовилися про зменшення викидів вуглекислого газу в автомобілях на 37,5% до 2030 року в порівнянні з цільовим рівнем на 2021 рік. Очікувалося, що викиди будуть скорочені на 30%.

"Це означає, що наша існуюча програма змін недостатня", - додав він.

Раніше німецький концерн оголосив про намір інвестувати 30 млрд євро в розвиток електромобілів до 2022 року. Окрім того, що компанія перегляне план щодо електроавтомобілів, вона ще й прискорить виведення з виробництва старих моделей, почне переобладнання заводів і збільшить випуск батарей для електромобілів, зазначив Гербере Дисс.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

В січні-вересні 2018 року в Україну імпортували 4100 електромобілів. Загальна митна вартість імпортованих електрокарів становила $49,8 млн.

Це майже в два рази більше, ніж за весь 2017 рік. А в 2016 їх завезли втричі менше, ніж цьогоріч. І цифри лише ростуть.

Нагадаємо, що європейська комісія опублікувала оголошення про початок офіційного розслідування проти німецьких виробників автомобілів BMW, Daimler і Volkswagen(бренди Volkswagen, Audi і Porsche).

Раніше "Знай.ua" писав, що після здешевлення ввозу до України електроавтомобілів, їх кількість зросла. Стало відомо, звідки та за скільки везуть транспортні засоби до нашої країни.

Також "Знай.ua" писав, що власники євроблях припинили бунтувати. Готують до нової війни. Усі пункти пропуску на кордоні України праюють у звичайному режимі.