Вперше з 2014 року російський президент Володимир Путін відкрито назвав окупацію українського Криму "анексією". Сталося це під час зустрічі з місцевими театральними діячами в Ярославлі.

На ній ректор театрального інституту Сергій Куценко похвалився, що його навчальний заклад створило мережу таких в регіонах, а почалося все з Севастополя.

"Ми починали із Севастополя дуже давно. Ми це робимо уже дуже багато років! Зараз у нас 14 таких цільових груп для театрів малих міст Росії. Тобто вони там працюють і приїжджають до нас на навчання, і педагоги їздять до них" — заявив Куценко.

Тоді Путін запитав: коли саме почали розробляти проекти, на що почув у відповідь – "ще за України".

Популярні новини зараз

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Ось коріння анексії хто закладав", — вперше назвав це слово щодо окупації Криму російський президент, традиційно знявши всю відповідальність за захоплення територій.

Як відомо, нещодавно Генасамблея ООН прийняла ініційовану Україною резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, України, районів Чорного та Азовського морів".

Вона закликає Росію вивести свої війська із території окупованого Криму і засуджує зростаючу російську військову присутність у Чорному й Азовському морях.

У документі підкреслюється, що присутність російських військ у Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України й загрожує безпеці інших держав Європи. Росію негайно звільнити захоплені українські кораблі і членів їхніх екіпажів.

Резолюція засуджує будівництво та відкриття РФ мосту через Керченську протоку, її дії проти комерційних кораблів і обмеження судноплавства там.

За резолюцію проголосували 66 країн. Проти виступили Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, Корейська Народно-демократична республіка (КНДР), Іран, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Російська Федерація, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

Дивіться: У Генасамблеї ООН обговорюють резолюцію про нарощення військової сили в Криму

Нагадаємо, 146 мільйонів американців піддалися атаці спецслужб РФ. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, хто голосував проти резолюції ООН. Також "Знай.ua" писав, спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер анонсував підтримку України зброєю.