У Німеччині назріває серйозний державний конфлікт через будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Посол США в Німеччині Річард Гренель, призначений на цей пост в травні 2018 року, поставив перед собою дві мети. Одна з них стосується "вигнання" європейських концернів з Ірану, друга ж – припинення будівництва газопроводу "Північний Потік-2". Як пише "24 канал", посилаючись на видання Handlesblatt, першої мети йому вдалося досягти, а до другої він вже близький.

Урядова коаліція Берліна потроху припиняє підтримку цього проекту, не без задоволення повідомляє Гренель у своєму інтерв'ю. У той же час, федеральна влада Німеччини, включаючи МЗС країни і Міністерство економіки, захищаються від цього опору. В МЗС заявляють, що з "Північним потоком" буде безпечніше, а в Мінекономіки і зовсім вважають, що обмеження постачання російського газу в Європу – "безглузда політика".

Як демонструє "Pioneering Spirit", будівництво путінського "дітища" технічно триває. Але що ближче воно до завершення – тим більший опір назріває не тільки в Німеччині, але і у всій Європі. Не так давно Європарламент зажадав, щоб будівництво "Потоку…" припинилося. В основному його будують Росія і Німеччина. Єврокомісія проти. Східна Європа теж кардинально проти цієї ідеї вже кілька років поспіль, собі в союзники вона привернула США.

Усі, хто проти "Північного Потоку-2", одностайні в думці: "морське чудовисько" може підсилити залежність Європи від Росії. Гренель справедливо запитує: "а з якого це дива ми повинні давати Путіну ще більше влади над Європою"? Його підтримує абсолютна більшість у Конгресі.

Німеччина, зі своєю одержимістю газопроводом, що залишилася наодинці, і навіть всередині німецького уряду вже з'явилося опір. Зусиллями усього світу, можливо, вдасться зупинити цю політичну та техногенну катастрофу, яка становить пряму загрозу світопорядку.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.іа", Європарламент ухвалив вирок путінському газопроводу. Європарламент виступив припинення реалізації проектугазопроводу Північний потік-2. Про це зазначається прийнятої у середу, 12 грудня, резолюції.

Нагадаємо, після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" Росія може відкрито піти війною на Україну.

Як повідомляв портал Знай.иа Конгресс США випустив санкції проти "Північного потоку-2" і закликав Євросоюз відмовитися від цього проекту.

Знай.иа писав у Росії вибухнув магістральний газопровід компанії Путіна біля Путятіна