У Нью-Джерсі, США, незабаром місцеві жителі попрощаються з цирковими виставами, для яких використовуються дикі тварини. Видано відповідний закон. Як повідомляє видання The Hill, про це заявив губернатор штату Філ Мерфі. Мерфі угледів у циркових виставах з тваринами експлуатацію та жорстоке поводження, тому у п'ятницю, 14 грудня, був підписаний відповідний закон.

Цікаво, що документ отримав назву "Закон Носі", на честь 36-річного африканського слона, який страждав артритом, але заповзятливі і жорстокі власники продовжували експлуатувати тварина і кататися разом з цирком по всій країні.

"Занадто довго дикі тварини, використовувані в цирках, терпіли жорстокі тренування, постійне утримання у в'язницях і позбавлення все, що для них природно. Ми вдячні, що губернатор Мерфі підписав "закон Носи", щоб закрити завісу такої жорстокості в нашій державі", - зазначив голова організації Гуманне суспільство в штаті Брайан Р. Хакетт.

Наголошується, що Нью-Джерсі – перший штат США, де буде діяти ця заборона.

Дикі тварини в цирках заборонені в десятках країн, у тому числі в Латвії В Україні законодавчої заборони поки немає, але шапіто з тваринами не можуть приїжджати в Київ, Дніпро, Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Рівне, Луцьк, Вінницю та ряд інших міст.

Популярні новини зараз

"Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Нагадаємо, "проїхались з вітерцем" - Жителі Якутії по-особливому знущалися над собаками, в справу пішов снігохід.

Також ми писали про те, що відважні мисливці врятували лося з крижаного полону – здавалося, знесиленому тварині вже ніхто і ніщо не зможе допомогти.

У Мережі набирає популярність відео, як чоловік і жінка сокирою прорубують лід і допомагають лосеві вибратися з крижаного полону на тверду землю.

Відео, як жителі шведського міста Эрншельдсвик допомогли лосеві за чотири дні набрало понад 350 тисяч переглядів на "Ютубі".

По словами Віктора Йоханнессен, який був безпосереднім учасником подій, він і його супутниця життя віддавалися блаженному післяобіднього відпочинку.

У якийсь момент вони помітили темну пляму на льоду в протоці за сусіднім островом.

Початкове припущення про більшому камені було відкинуто, коли в бінокль вдалося розглянути лося, що провалився в воду.

"Знай.uа" писав, що африканські слони більше не можуть відростити бивні – якщо раніше без них народжувалося 2-3% від популяції, то тепер кількість тварин з такою недугою складає третину.