Володимир Путін набагато більш майстерний противник Заходу в тій ідеологічній війні, яку сьогодні Росія веде проти США та Європи, чим був СРСР у часи Холодної війни.

Про це передає Хвиля

Каже російський соціолог Ігор Эйдман у своєму Facebook

“Нинішня ідеологічна війна проти Заходу набагато підступніша та ефективніша, ніж за часів Радянського Союзу. Якщо СРСР обстрілював світ цілісним ідеологічними болванками “комунізму”, то путінський Кремль використовує пропагандистські снаряди з боєголовками, що розділяються, кожна з яких летить до певної мети. Різним групам населення надсилаються різні, іноді протилежні ідеологічні меседжі, які дають змогу ефективно на них впливати”, — відзначає Эйдман.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Кремль майстерним чином таргетує свої атаки, щоб ефект був максимальним.

“Пропаганда розрахована на всі верстви західного суспільства, але є і пріоритетні цільові групи. Це праві і ліві радикали, а також російськомовні і просто активно незадоволені громадяни. Радикали завжди були і будуть. Завдання путінської пропаганди забезпечити їм масову підтримку і використовувати для руйнування демократичних інститутів. Правих лякають іновірцями, геями і Соросом. Їм розповідають про навалу мігрантів, розпусному сексуальну освіту, права меншин, підступи лібералів і демократів. Лівим надсилається меседж про лиходійствах світової фінансової олігархії і транснаціональних корпорацій. Російськомовних, які живуть за кордоном, розводять на патріотизм за принципом “наших б'ють”. Перед правими Кремль позиціонує себе як останній захисник традиційних християнських цінностей; перед лівими – як противник американської гегемонії і світових буржуазних еліт”, — пише соціолог.

Російська пропаганда

При всьому еклектизмі пропаганда путінського режиму має цілісний ідеологічний стрижень – це антилібералізм і атиамериканизм (для всіх, крім самих американців). На цьому сходяться і ліві, і праві західні радикали, і російськомовні “ватники” за кордоном. Ця пропаганда завжди спрямована на підрив довіри населення до демократичних інститутів і цінностей, на руйнування атлантичної єдності. Головний меседж для європейців і жителів інших демократичних країн – “у всіх світових бідах винні США, ваша “демократія” всього лише – американська маріонетка; Путін хоче миру, а американці ведуть до війни”. Самим американцям надсилається інший меседж: “європейці і інші союзники обманюють і оббирають вас”.

“Ідеологія гібридної війни вкрай еклектична, однак вона існує. Це ідеологія нового типу, що відповідає епосі таргетованої реклами, коли кожному йдеться рівно те, що він хоче почути. Тому вона особливо небезпечна”, — говорить експерт.

Нагадаємо, Машина цензури заборонила українцям десятки книг: що потрапило під заборону і чому

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Замах на Путіна, хвороба Трампа, криза і цунамі: розшифровані пророцтва Ванги на 2019 рік

Також "Знай.uа" писав про те, що У Харкові російські пропагандисти знімали відео про жахи життя в Україні