Медведєв наробив кіпішу в Білорусі, натякнувши на приєднання її до Росії.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв відвідав Брест, де 13 грудня відбулося засідання Союзного Радміну. Велика частина заходів в рамках засідання проходила в закритому для преси режимі, однак, головні теми все ж стали відомі журналістам: торгово-економічні відносини, військова доктрина Білорусі, створення єдиного міграційного простору. Передбачалося, що темою обговорення стане і скасування мобільного роумінгу всередині "Союзної держави", яку Медведєв назвав "чутливою". Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як видно з цитат, Медведєв в Бресті вже практично прямим текстом шантажує і натякає на приєднання Білорусі до Росії. Так, зокрема, він пропонує ввести в країні російський рубль, єдиний суд, єдину митницю, даючи зрозуміти, що інакше грошей більше не дадуть.

За словами російського прем'єр-міністра, Росія готова і далі поглиблювати інтеграцію з Білоруссю аж до створення загального емісійного центру, суду та інших органів.

Популярні новини зараз

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Хочу особливо підкреслити: Росія готова і далі просуватися по шляху будівництва "cоюзної держави", включаючи створення єдиного емісійного центру, єдиної митниці, суду, рахункової палати в тому порядку, який передбачений Договором про створення "cоюзної держави" від 8 грудня 1999 року" , - заявив Д.Медведєв, виступаючи на Раді міністрів "cоюзної держави" в четвер, 13 грудня.

В цьому випадку, зазначив Дмитро Медведєв, можна проводити єдину політику в області податків, ціно- та тарифоутворення.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко вступив в суперечку з лідером РФ Володимиром Путіним і образився на нього у прямому ефірі. За словами білоруського президента, умови газозабезпечення його країни гірші, ніж у Німеччині, і це незважаючи на те, що Росія – головний економічний партнер Білорусі.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив владу Росії у численних порушеннях двосторонніх домовленостей, зокрема у нафтогазовій сфері.

Також Знай.ua писав, у серпні Лукашенко заявив, що Білорусь ніколи не стане "васалом" якої б то не було країни.