12 грудня окружний суд Нью-Йорка засудив колишнього адвоката президента США Дональда Трампа Майкла Коена до трьох років в'язниці. Рішення ухвалив федеральний суддя Манхеттена.

Майкл Коен раніше визнав свою провину в фінансових махінаціях та інших злочинах. Про це повідомляє Associated Press.

Перед винесенням вироку обвинувачений заявив, що вірність Трампу була його помилкою, а почувши вирок, - похитав головою і закрив очі.

Колишнього особистого адвоката президента США Дональда Трампа засудили до 36 місяців тюремного ув'язнення. Майкла Коена визнали винним в ухиленні від сплати податків, порушення закону про фінансування виборчої кампанії і надання неправдивої інформації Конгресу.

За версією слідства, Коен брав участь в таємній передачі 130 тисяч доларів двом жінкам - порноактрисі Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал, які взяли гроші в обмін на мовчання про любовний зв'язок з Трампом. Також він збрехав Конгресу про будівельні плани президента США в Москві.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Показати ще

Прокурори стверджують, що президент США особисто доручив Коену передати кошти жінкам. Обвинувачення вважає, що тим самим вони обидва порушили закон про фінансування виборчої кампанії, згідно з яким суми платежів повинні розкриватися і не можуть перевищувати 2700 доларів на людину.

52-річний Коен визнав себе винним в обох діяннях.

Натомість Дональд Трамп заперечує свою провину, називаючи платежі жінкам "приватною транзакцією". Його адвокат Руді Джуліані наполягає, що платіж був спрямований на відновлення репутації, а не на порятунок передвиборної кандидатури.

Варто зазначити, що Коен працював з Трампом з 2007 року. У червні 2018 року президент США заявив, що більше не співпрацює з адвокатом.

9 квітня 2018 року агенти Федерального бюро розслідувань в Нью-Йорку обшукали офіс Коена, вилучивши електронну переписку і податкові документи. Представники адвоката визнали, що такі дії "частково" пов'язані з розслідуванням про втручання РФ у американські вибори, яким з травня 2017 року керує спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Нагадаємо, Майкл Коен, колишній адвокат президента США Дональда Трампа, визнав свою провину за вісьмома пунктами звинувачення і під присягою заявив, що пішов на злочин за дорученням Трампа. Коен зізнався у податковому шахрайстві, фінансових махінаціях і порушенні закону про фінансування президентських кампаній.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишньому керівнику виборчого штабу Дональда Трампа – Манафорту, призначать покарання 8 лютого в суді Олександрії в США.

Також Знай.ua писав, визнання провини Манафорта і Коена може призвести до імпічменту а то і до суду над самим Трампом.